Σάββατο, 27/04/2024 | 14:41

Συναντήσεις του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά με τους νέους αντιπεριφερειάρχες

459 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/01/2024, 6:11 μμ | 0 σχόλια

 

Θανάσης Καββαδάς: «Η Λευκάδα μας ενώνει και επιβάλει τη συνεργασία και τη συνεννόηση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα του νησιού μας” – Συναντήσεις με τους νέους Αντιπεριφερειάρχες

 

Τις πρώτες εθιμοτυπικές και ενημερωτικές συναντήσεις είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, με τον νέο χωρικό Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας  Λευκάδας, κ. Αντώνη Δουβίτσα, και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας, Φυσικών Πόρων, Ενέργειας και Τεχνικών Επαγγελμάτων Ιονίων Νήσων, κ. Ευτύχιο Ζουριδάκη. 

Ο Βουλευτής τους ενημέρωσε διεξοδικά για την πορεία των εμβληματικών έργων της Υποθαλάσσιας Ζεύξης και της Μαρίνας στο Βλυχό, ενώ στη συνέχεια συζητήθηκαν τα έργα που είτε χρηματοδοτεί είτε υλοποιεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα, με τον κ. Καββαδά να τονίζει την ανάγκη να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν όσα δρομολογήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Ιδιαίτερα στάθηκε στην ανάγκη να προχωρήσει σύντομα η κατασκευή του περιφερειακού δρόμου Καλαμιτσίου, να δρομολογηθεί ο οδικός άξονας από την διασταύρωση του Πόρου έως τον Μικρό Γιαλό (Ρούδα) και να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των εκκλησιών στη Νότιο Λευκάδα, οι οποίες είχαν υποστεί ζημιές στο σεισμό του 2015. 

Συζητήθηκε επίσης μεταξύ άλλων η συμβολή της Περιφέρειας για:

    • Την χρηματοδότηση για αξιοποίηση των 630 στρεμμάτων των αλυκών Αλεξάνδρου-Καρυωτών, αφού η έκταση παραχωρηθεί στο Δήμο Λευκάδας και γίνει η μελέτη, 
    • Τη δημιουργία κλειστού γηπέδου μπάσκετ στην ανατολική πλευρά του νησιού
    • Την μελέτη και κατασκευή περιφερειακής οδού στο Βλυχό
    • Την ολοκλήρωση των εργασιών το συντομότερο στο Γηροκομείο και την αξιοποίηση του κτιρίου του παλαιού Νοσοκομείου Λευκάδας,
  • Τη δρομολόγηση κατασκευής του εγκάρσιου άξονα Ανατολικής – Δυτικής Λευκάδας.
  • Τη χρηματοδότηση της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Νυδριού μέχρι το Μέγαλο Αυλάκι, αφού γίνει η μελέτη,
  • Τη δρομολόγηση έργων που χρειάζονται το Μεγανήσι, ο Κάλαμος και ο Καστός

Ο Βουλευτής ζήτησε ακόμη τη συμβολή της Περιφέρειας για την ενιαία ασφαλτόστρωση όλου του εσωτερικού οδικού δικτύου του νησιού. 

Τέλος, εκτεταμένη συζήτηση έγινε για το νέο Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων, όπου διαπιστώθηκε απόλυτη συμφωνία στην ανάγκη να παραμείνει ο αρχικός σχεδιασμός για λειτουργία του με έδρα τη Λευκάδα. Ο Βουλευτής μετέφερε όσα ειπώθηκαν για το θέμα στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κικίλια, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι το προταθέν οικόπεδο για τη δημιουργία του κέντρου είναι προβληματικό. Συζητήθηκαν εναλλακτικές λύσεις και υπήρξε δέσμευση για εκτενή συζήτηση και συνεργασία και με τον νέο Περιφερειάρχη, κ. Γιάννη Τρεπεκλή επί του θέματος.  

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Είχαμε μία πρώτη συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα με τους νέους Αντιπεριφερειάρχες, με τους οποίους μας ενώνει το ενδιαφέρον για τη Λευκάδα, κοινοί στόχοι και προτεραιότητες, καθώς και προθυμία για συνεργασία με γνώμονα το καλό του τόπου. 

Οι Λευκαδίτες έχουν υψηλές απαιτήσεις και μεγάλες προσδοκίες από όλους τους αιρετούς και είμαι βέβαιος, έπειτα και από την πρόσφατη συνάντησή μου με το νέο Δήμαρχο Λευκάδας, κ. Ξενοφώντα Βεργίνη, ότι τα επόμενα χρόνια θα δουλέψουμε όλοι μαζί, Βουλευτής, Περιφέρεια και Δήμος, ώστε με τη συνδρομή και της Κυβέρνησης να φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στο νησί μας.

Ευχήθηκα στους νέους Αντιπεριφερειάρχες καλή αρχή και καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα, υγεία και δημιουργικότητα για το Νέο Χρόνο, με στόχους και όραμα για τη Λευκάδα.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα