Σάββατο, 27/04/2024 | 15:01

Συνάντηση του Θανάση Καββαδά, με το νέο Δήμαρχο Μεγανησίου, Γεράσιμο Κατωπόδη

316 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/01/2024, 6:07 μμ | 0 σχόλια

Με το νέο Δήμαρχο Μεγανησίου, κ. Γεράσιμο Κατωπόδη, συναντήθηκε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, ο οποίος μετέβη στο Μεγανήσι προκειμένου να συγχαρεί τη νέα Δημοτική Αρχή και να συζητήσει διεξοδικά τα θέματα που απασχολούν το νησί. Στη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Μεγανησίου, συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Νικόλαος Σολδάτος, καθώς και ο Αντιδήμαρχος, κ. Κωνσταντίνος Καββαδάς. Κατά την επίσκεψη, ο κ.Καββαδάς είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τους εργαζόμενους του Δήμου και να τους ευχηθεί υγεία και ευτυχία για τη Νέα Χρονιά.

Ο Βουλευτής αρχικά συνεχάρη το Δήμαρχο για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, ενώ στη συνέχεια συζητήθηκε το μεγάλο έργο της Μαρίνας Αθερινού, η οποία ήδη έχει χωροθετηθεί. Με δεδομένο ότι αυτήν τη στιγμή έχει ανοίξει σχετική πρόσκληση από το Υπουργείο Τουρισμού χρηματοδοτούμενη από το Ταμείο Ανάκαμψης, η οποία λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2024, ο Βουλευτής ανέλαβε πρωτοβουλία και έκλεισε συνάντηση για την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024, από κοινού με το Δήμαρχο και το επιτελείο του, με το Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Μύρωνα Φλουρή, προκειμένου να ενημερωθούν αν υπάρχει δυνατότητα ένταξης του έργου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. 

Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάγκη αναβάθμισης και άλλων λιμενικών υποδομών, θέμα για το οποίο ο Βουλευτής ενημέρωσε ότι έχουν κατατεθεί από το Λιμενικό Ταμείο προτάσεις για 2 έργα φωτισμού και κατασκευής δικτύων νερού-ρεύματος για πίλαρ σκαφών στα λιμάνια Βαθέως, προϋπολογισμού 237.547 ευρώ, και Αθερινού με προϋπολογισμό 144.985 ευρώ, επισημαίνοντας ότι θα διεκδικήσει τη χρηματοδότησή τους, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εγκρίσεων, από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

Στη συνέχεια συζητήθηκε η αγροτική οδοποιία, καθώς πέρα από τα 3.350.000 ευρώ που έχουν διατεθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, μπορούν να εξασφαλιστούν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επιπλέον 2.000.000 ευρώ για έως 2 έργα, μέσω σχετικού προγράμματος που θα ανοίξει μετά το καλοκαίρι για αγροτική οδοποιία σε εκτός σχεδίου περιοχές. Προϋπόθεση είναι ο Δήμος να προετοιμάσει μελέτες και να υποβάλει πρόταση για συγκεκριμένα έργα όταν ανοίξει η πρόσκληση.

Με αφορμή τις εκτιμώμενες ανάγκες του Δήμου Μεγανησίου για μελέτες και προετοιμασία φακέλων για μια σειρά τεχνικά έργα, συζητήθηκε ακόμα η διερεύνηση της πιθανότητας λειτουργίας τεχνικών υπηρεσιών στο Δήμο

Διατυπώθηκε επίσης η ανάγκη εξεύρεσης περίπου 200.000 ευρώ επιπλέον για την αποκατάσταση του χώρου της παλιάς χωματερής ώστε στο σημείο αυτό να προχωρήσει το έργο του βιολογικού, για το οποίο έχει ήδη εξασφαλιστεί αυξημένη χρηματοδότηση ύψους 561.200 ευρώ. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Βουλευτής σε επικοινωνία του με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, για να δρομολογηθεί το αίτημα θα πρέπει, αφού γίνει αυτοψία από την Πυροσβεστική, να στείλει ο Δήμος έγγραφο στο Υπουργείο. Ο κ. Καββαδάς δεσμεύθηκε ότι θα συνδράμει την προσπάθεια. 

Συζητήθηκε ακόμα η ανάγκη βελτιώσεων σε αθλητικούς χώρους, ιδίως δε σε γήπεδα μπάσκετ και τένις, με τον κ. Καββαδά να δεσμεύεται για άμεση διερεύνηση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης, ενώ ειδικά για το γήπεδο μπάσκετ στην πλατεία Βαθέως υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει να προχωρήσει η τοποθέτηση τάπητα. Τέλος, συμφωνήθηκε να ανακινηθεί εκ νέου η δρομολόγηση του έργου χάραξης, βελτίωσης, ανάδειξης και σήμανσης των μονοπατιών του Μεγανησίου, με αναζήτηση χρηματοδότησης για το έργο, με δεδομένο μάλιστα ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη. 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα