Δευτέρα, 29/04/2024 | 18:40

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο

279 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/01/2024, 3:52 μμ | 0 σχόλια

Το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, Δημήτρη Σαχαρίδη, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σαχαρίδης ενημέρωσε το δήμαρχο για τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες του Προξενείου, ενώ αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος γύρω από θέματα συνεργασίας των δύο πλευρών.
Ειδικότερα, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τρόποι με τους οποίους ο δήμος Ιωαννιτών θα μπορέσει να συμμετέχει από κοινού με μειονοτικούς και όχι μόνο δήμους της Αλβανίας σε κοινές δράσεις και προγράμματα, όπως για παράδειγμα το Interreg.
Στόχος, όπως τονίστηκε τόσο από τον κ. Μπέγκα, όσο και από τον κ. Σαχαρίδη, είναι να βρεθούν τα αντικείμενα εκείνα που θα αφήσουν μετρήσιμα αποτελέσματα στο πεδίο για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
«Είχαμε μια πολύ γόνιμη και παραγωγική συζήτηση με τον Πρόξενο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο και συμφωνήσαμε στην ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δήμων της νοτίου Αλβανίας και του δικού μας προκειμένου να απορροφήσουμε ευρωπαϊκούς πόρους για έργα που θα έχουν αναπτυξιακό πρόσημο στην πράξη και όχι μόνο άυλες δράσεις χωρίς ουσιαστικό αποτύπωμα. Είμαι αισιόδοξος ότι με τη βοήθειά του θα μπορέσουμε να το καταφέρουμε», δήλωσε ο κ. Μπέγκας μετά το τέλος της συνάντησης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα