Κυριακή, 28/04/2024 | 15:34

Πρέβεζα: Το Καρναβάλι του Κομιτάτου είναι υπόθεση όλου του επαγγελματικού κόσμου και όχι μόνο!

705 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/01/2024, 12:56 μμ | 0 σχόλια

Το να μπει κανείς στη διαδικασία να σκεφτεί πως ήταν η Πρέβεζα τον βαρύ και ασήκωτο χειμώνα και αρχές της άνοιξης, τα χρόνια πριν το Κομιτάτο πέρα από την όποια νοσταλγία, δε σε πιάνει απλά μελαγχολία, αλλά … κατάθλιψη!

Μια πόλη βυθισμένη στα σκοτάδια του χειμώνα ήταν η Πρέβεζα εκείνα τα χρόνια, αυτή είναι η αλήθεια και ο ερχομένος του Κομιτάτου σήμανε αυτόματα Χρώματα, Αποκριάτικα φώτα, χαμόγελα, γέλια, χαρές και θετική ενέργεια.

Φέτος το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας μπαίνει αισίως στον 19ο χρόνο της ιστορίας του. από πολύ νωρίς πριν έρθει το 2024, υπεύθυνοι και υπεύθυνες των γκρουπ που θα παρελάσουν στις δύο παρελάσεις (ποδαράτη παρέλαση τις μικρές Απόκριες στη “Μικρή Βενετία” και μεγάλη με άρματα Αποκριάτικη παρέλαση του Κομιτάτου) στην τελετή έναρξης του Καρναβαλιού, στην τελετή λήξης του Καρναβαλιού και σις παράλληλες εκδηλώσεις. Φέτος να σημειωθεί ότι θα υπάρχει και έκθεση των Αποκριάτικων στολών των Γκρουπ.

Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας στηρίζουν ο Δήμος Πρέβεζας, η Περιφέρεια ηπείρου-Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, το Επιμελητήριο Πρέβεζας, ο σύλλογος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και οι χορηγοί του για να διοργανωθεί ένα τόσο μεγάλο Καρναβάλι.

Και θυμίζω μιλάμε για το μεγαλύτερο Καρναβάλι σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία τόσο από πλευράς εκδηλώσεων όσο και συμμετοχών. Το Καρναβάλι του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας είναι μοναδικό σαν δακτυλικό αποτύπωμα και διαφημίζει την Πρέβεζα στο Πανελλήνιο, τονώνει τον πολιτισμό της, την τοπική οικονομία της περιοχής και τονώνει και τον τουρισμό της σε μία νεκρή χρονικά περίοδο για τον τουρισμό.

Το Καρναβάλι του Κομιτάτου όμως δεν είναι υπόθεση απλά των διοαργανωτών, των φορέων και των χορηγών που το στηρίζουν, αλλά υπόθεση όλου του επαγγελματικού κόσμου και όχι μόνο. Είναι υπόθεση όλων μας! Οι καταστηματάρχες οφείλουν να συμμετέχουν βάζοντας πάνω από όλα τον τόπο μας,  τον πολιτισμό του τόπου μας και τον επαγγελματισμό. Οι Καταστηματάρχες οφείλουν από 4 Φεβρουαρίου που θα είναι η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού από το Κομιτάτο και τον Δήμο Πρέβεζας να έχουν όλοι και όλες τα καταστήματά τους στολισμένα με Αποκριάτικα στοιχεία, μηδενός εξαιρουμένου. Όσοι αδιαφορήσουν να απομονωθούν από την τοπική κοινωνία. Τα ραδιόφωνα και τα καφέ από την τελετή έναρξης του Καρναβαλιού οφείλουν να παίζουν ελληνική και ξένη Αποκριάτικη μουσική. Οι χρήστες και οι χρήστριες του διαδικτύου οφείλουν να κοινοποιούν δημοσιεύσεις από το μεγαλύτερο Καρναβάλι σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία που διοργανώνει στην Πρέβεζα, το Καρναβαλικό Κομιτάτο!

Συμπέρασμα λοιπόν, ότι το Καρναβάλι του Κομιτάτου στην Πρέβεζα, είναι υπόθεση όλων μας! Όλοι και όλες μπορούν να βοηθήσουν ο καθένας και η καθεμιά με τον τρόπο του!

Πέρυσι στην Πρέβεζα, κατά την τελετή έναρξης του Καρναβαλιού υπήρξε πληρότητα 100% στα δωμάτια των ξενοδοχείων, το ίδιο δείχνουν τα στοιχεία και φέτος. Όμως φέτος όλοι οι δρόμοι πρέπει να οδηγήσουν στην Πρέβεζα τόσο τις μικρές και μεγάλες Απόκριες! (Από το κομιτάτο τις μικρές Απόκριες διοργανώνονται η “Μικρή Βενετία” και ο “Αποκριάτικος γάμος” και τιε μεγάλες Απόκριες μεγάλη με άρματα Αποκριάτικη παρέλαση και τελετή λήξης του καρναβαλιού).

Για να συμβεί το παραπάνω πρέπει να ενωθούμε όλοι και όλες! Όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε!

Καλή Αποκριά σε όλους και σε όλες!

Σπύρος Πλέουρας

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα