Πέμπτη, 02/05/2024 | 04:09

Πρέβεζα: Ισχυροί άνεμοι “έπληξαν” Κανάλι και Καστροσυκιά

671 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/01/2024, 11:14 πμ | 0 σχόλια

Στην παραλιακή ζώνη επικεντρώθηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία που για 48 περίπου ώρες  “χτύπησε” την περιοχή της Πρέβεζας.

Ο δυνατός αέρας που επικράτησε από το βράδυ του Σαββάτου έως και το απόγευμα της Κυριακής  και η  έντονη βροχόπτωση και σε κάποιες περιπτώσεις και χαλαζόπτωση, έθεσαν σε συναγερμό τις αρμόδιες αρχές.

 

Σύμφωνα  με  πληροφορίες της Δ.Ρ.Π  η θάλασσα στις παραλίες του Καναλίου και της Καστροσυκιάς  “βγήκε” στο δρόμο καλύπτοντας μια απόσταση πολλών μέτρων με μεγάλη  μάλιστα  υψομετρική διαφορά προκαλώντας ζημιές στις  εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων που βρίσκονται εκεί.

Μια σοβαρή κατολίσθηση καταγράφηκε και στον επαρχιακό δρόμο της Μυρσίνης ενώ μικρότερης έκτασης προβλήματα υπάρχουν  και  σε άλλα σημεία του Δήμου Πρέβεζας.

Στο “έλεος” του ανεμόβροχου βρέθηκε και ο Δήμος Πάργας  όπου για αρκετές  ώρες λόγω υπερχείλισης του ποταμού παρέμεινε κλειστή η  παλιά Γέφυρα  Καστριού  η οποία όμως, όπως μας πληροφόρησε ο δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς- νωρίς το πρωί άνοιξε και πάλι.

Χαρακτηριστικό της μανίας της φύσης  είναι οι φωτογραφίες  που δημοσίευσε ο κ.Οδυσσέας Νικολάου και αποτυπώνουν ένα  πολυτελές σκάφος με επιβαίνοντες δύο Αγγλους  υπηκόους  να έχει εξοκείλει  στον όρμο της Σκάλας στη Βαλανιδορράχη  και διασώθηκαν από το λιμεναρχείο Πρέβεζας.

 

Ο  Δήμος Πρέβεζας με τις υπηρεσίες του βρέθηκε  καθόλη την διάρκεια της κακοκαιρίας στα σημεία όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα ενώ σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών  Πρέβεζας    Θανάση Μικρούλη  η υπηρεσία πραγματοποίησε πέντε κοπές δέντρων ( 3 στην Πρέβεζα,   1 στο Θεσπρωτικό και 1 στη Φιλιππιάδα)  ,  υπήρξε μια κλήση για άντληση υδάτων από κατοικία στον Παντοκράτορα η οποία δεν κατέστη δυνατή λόγω της χαμηλής στάθμης του νερού ενώ σημειώθηκε  και μια  φωτιά σε κάδο απορριμμάτων πιθανόν από  υπολείμματα στάχτης.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα