Σάββατο, 27/04/2024 | 18:02

Ο φονιάς κυκλοφορεί ανάμεσά μας: Η ανεξιχνίαστη άγρια δολοφονία του παιδοχειρουργού

855 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/01/2024, 1:53 μμ | 0 σχόλια

Το πιο στυγερό, ανεξιχνίαστο έγκλημα: Το μυστήριο της άγριας δολοφονίας του παιδοχειρουργού, που ο φονιάς κυκλοφορεί ανάμεσά μας

Βράδυ Σαββάτου, 28 Σεπτεμβρίου 2013. Ένα ζευγάρι που βρίσκεται στο αγρόκτημά του στην οδό Βόλου της Λάρισας, ακούει έναν πυροβολισμό. Ο άνδρας και η γυναίκα δεν δίνουν σημασία και σίγουρα δεν πάει ο νους τους στο κακό.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 07:30 της Κυριακής, ένας ντόπιος περπατά στον χωματόδρομο στο τέρμα της οδού Κάρλας, παράλληλα με τις γραμμές του ΟΣΕ.

Ξαφνικά, περίπου ένα χιλιόμετρο μετά τα τελευταία σπίτια της συνοικίας, ο άνδρας παγώνει. Έχει μόλις αντικρίσει ένα πτώμα σε ένα χωράφι, στο ύψος περίπου της ψυχιατρικής κλινικής Αλ. Θωμά. Μία τραγική ιστορία μυστηρίου έχει μόλις αρχίσει.

Το θύμα ήταν ο 56χρονος παιδοχειρουργός Δημήτρης Τσούμας. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι είχε δολοφονηθεί με κυνηγετικό όπλο. Πυροβολήθηκε δύο φορές εξ επαφής στο κεφάλι, ενώ λίγο αργότερα, όταν πια είχε αφήσει την τελευταία του πνοή, χτυπήθηκε και με ένα μικρό μαχαίρι στο σώμα.

Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται. Το πρωί του Σαββάτου, ο άνδρας βρισκόταν για δουλειές στο ιατρείο με έναν φίλο του. Έπειτα συμφωνούν να συναντηθούν εκ νέου το βράδυ σε ένα καφενείο της Λάρισας.

Κατά τις 21:00 ο παιδοχειρουργός τηλεφωνεί στον αγιογράφο, ο οποίος έχει ξεκινήσει στο μεταξύ, ζητώντας του να φέρει δύο θρησκευτικές εικόνες.

Εκείνος επιστρέφει στο σπίτι του, παίρνει τις εικόνες και κατευθύνεται προς το καφενείο, ξεχνώντας ωστόσο το κινητό του.

Λίγο πριν από τις 21:30 ο παιδοχειρουργός ξανακαλεί για άγνωστο λόγο τον φίλο του, ο οποίος όμως δεν απαντά επειδή δεν έχει μαζί του το τηλέφωνο.

Τότε, ο 56χρονος αρπάζει ένα μπουκάλι, με σκοπό να τοποθετήσει χρυσές λίρες που βρήκε στη μαύρη αγορά. Αυτό τουλάχιστον λένε οι μαρτυρίες. Νωρίτερα είχε περάσει κι από το ιατρείο του, προκειμένου να πάρει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό.

Ο παιδοχειρουργός λέει βιαστικά στη συμβία του ότι θα πάει για τη συναλλαγή σε ένα χωράφι, φεύγει χωρίς να πάρει κλειδιά του σπιτιού που βρίσκεται στην οδό Μπότσαρη και επιβιβάζεται σε ένα αυτοκίνητο.

Στο μεταξύ, ο αγιογράφος περιμένει μάταια τον φίλο του στο καφενείο και ζητά από τον ιδιοκτήτη να του τηλεφωνήσει λίγο πριν από τις 22:00, επειδή ο ίδιος έχει ξεχάσει το κινητό του.

Ο Δημήτρης Τσούμας δεν απαντά στην κλήση. Πιθανότατα να είναι ήδη νεκρός. Τα διαμπερή τραύματα έχουν προκαλέσει ακαριαίο θάνατο. Εντούτοις, οι εκθέσεις δείχνουν ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους, αφού αμέσως μετά ο δολοφόνος τού προκαλεί «ρηκτικό τραύμα» σε όλη σχεδόν «την πρόσθια τραχηλική χώρα».

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ο άγνωστος είχε μαζί του τουλάχιστον έναν συνεργό. Ζήτησαν από τον παιδοχειρουργό να γονατίσει κι αμέσως μετά έπεσαν οι πυροβολισμοί. Η μία από τις δυο βολές (με φυσίγγι για πουλιά) είχε πύλη εισόδου από τη δεξιά κάτω γνάθο και εξόδου από το κρανίο, ενώ η άλλη από την ίδια περίπου περιοχή εισόδου και έξοδο από την κοιλότητα ματιού. Δεν βρέθηκαν ίχνη πάλης ή κακώσεις από άσκηση βίας, ούτε φθορές στα ρούχα του.

Οι αρχές εκτιμούν ότι ο Τσούμας γνώριζε και εμπιστευόταν τον δολοφόνο του. Γι’ αυτό επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του. Ήταν το μοιραίο του λάθος.

Από μαρτυρίες έγινε γνωστό πως το θύμα ήθελε να κάνει μια «μεγάλη επένδυση» στην αγορά χρυσών λιρών από τη «μαύρη αγορά».

Χιλιάδες ήταν τα ευρώ που φέρεται να πήρε από το ιατρείο νωρίτερα ο παιδοχειρουργός. Δεν βρέθηκαν ποτέ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι βούληση του δράστη δεν ήταν η αγοραπωλησία, αλλά η προσχεδιασμένη δολοφονία.

Στην παρατεταμένη χρονικά προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας που παρακολουθούσε η τοπική Εισαγγελία, περιλαμβάνονταν πειστήρια, τα οποία βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος.

Ανάμεσα σ’ αυτά και γενετικό υλικό δύο διαφορετικών προσώπων, το οποίο δεν έχει ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Η υπόθεση φαινόταν εξ αρχής ότι θα είναι δύσκολη, απόρροια των ελάχιστων αποδεικτικών στοιχείων.

Το θύμα ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων, όπως λένε άνθρωποι που τον γνώριζαν, συντηρητικός, δεν ξενυχτoύσε και δεν έδινε δικαιώματα για να τον σχολιάσουν.

Πρόκειται για τη μοναδική ανεξιχνίαστη δολοφονία από τις εννιά που έγιναν στη Λάρισα κατά τη διετία 2013-2015.

ΠΗΓΗ-φώτο: menshouse.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα