Τρίτη, 30/04/2024 | 09:46

Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας: Όλοι στο πλευρό των αγροτών!

273 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/01/2024, 2:09 μμ | 0 σχόλια

Στις 28/1/2024 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των αγροτών στον Λούρο μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία αποτελούμενη από εκλεγμένους με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Πρέβεζας και στην Περιφέρειας Ηπείρου εκφράζοντας την αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πρέβεζας για να μείνουν στα χωράφια τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους.

Πρόκειται για έναν αγώνα δίκαιο ενάντια στην καταστροφική Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε., της πολιτικής που υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και στηρίζουν διαχρονικά όλα τα κόμματα που την αποδέχονται (ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ). Στην προώθηση αυτής της πολιτικής συμμετέχουν με τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο οι Δήμοι και οι Περιφέρειες. Ειδικά στην Πρέβεζα βαριές ευθύνες αναλογούν στη Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή: Για την τραγική κατάσταση των ΤΟΕΒ, την εγκατάλειψη του αγροτικού οδικού δικτύου, τον μαρασμό και την απομόνωση των χωριών του Δήμου, τα ανεπαρκή τεχνικά προγράμματα που δεν περιλαμβάνουν ούτε ένα έργο υποδομής για τη στήριξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. 

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Κώστας Κύρλας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πρέβεζας ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι απαίτηση της τοπικής κοινωνίας και πανελλαδικά να αναπτυχθεί ο τόπος μας σύμφωνα με τις παραγωγικές του δυνατότητες. Η Πρέβεζα είναι μια περιοχή η οποία διαθέτει έναν τεράστιο κάμπο, τον κάμπο της Λάμαρης, μπορεί να αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας,  μπορούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Πρέβεζας να ταΐσουν τους Πρεβεζάνους όμως ακολουθείται μια πολιτική που σου λέει τον αγρότη δεν τον θέλουμε γιατί θέλουμε το χωράφι του για φωτοβολταϊκά ή γιατί θέλουμε η Πρέβεζα να γίνει μια τουριστική μονοκαλλιέργεια και δεν μας απασχολεί να αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας. Αυτήν η πολιτική επιλογή βλέπουμε ότι υλοποιείται από την κυβέρνηση, από τις περιφέρειες, από τους δήμους, δηλαδή από όλα τα γρανάζια της κρατικής διοίκησης και δεν εκφράζεται μόνο στη δουλειά σας αλλά και μέσα από όλες τις πτυχές του κοινωνικού βίου».

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα επιδιώξει να αποκαλυφθεί η πολιτική που οδηγεί τον αγροτικό κόσμο της Πρέβεζας στο ξεκλήρισμα και καλεί όλους  τους δημότες, εργαζόμενους, επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους και τη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Ο αγώνας αυτός είναι και δικός μας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα