Δευτέρα, 29/04/2024 | 09:51

Κώστας Μπάρκας: Σε διαρκή ομηρία στις δημόσιες δομές υγείας

511 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/01/2024, 11:45 πμ | 0 σχόλια

Κώστας Μπάρκας: Σε διαρκή ομηρία το επικουρικό προσωπικό, οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας

Στη Βουλή φέρνουν με Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας το ζήτημα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων υγειονομικών, είκοσι δύο (22) βουλεύτριες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, ύστερα από πρωτοβουλία του βουλευτή Νομού Κιλκίς, Πέτρου Παππά.
Να σημειωθεί ότι τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και οι εκάστοτε Υπουργοί Υγείας κάλεσαν τους υγειονομικούς να ενισχύσουν ως συμβασιούχοι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και δεσμεύτηκαν για τη νομιμοποίησή τους ως αναγνώριση της προσφοράς τους σε αυτό. Όμως, από τότε μέχρι σήμερα εξακολουθούν να εργάζονται με επαναλαμβανόμενες ανανεώσεις των συμβάσεών τους, παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι εξοργιστικά ολιγόμηνες παρατάσεις των συμβάσεων τους εξυπηρετούν τη δυνατότητα άμεσου τερματισμού τους, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι – όμηροι να βρίσκονται σε διαρκές καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και αβεβαιότητας.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ερωτούν τον Υπουργό Υγείας, εάν υπάρχει βούληση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για μονιμοποίηση όσων εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας ως επικουρικό προσωπικό, συμβασιούχοι, ειδικευόμενοι νοσηλευτές επείγουσας και εντατικής θεραπείας, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) για τις υποστηρικτικές υπηρεσίες των νοσοκομείων και όσων αντικατέστησαν τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους. Αν όχι, μέχρι πότε θα συνεχίσουν να εργάζονται όλοι οι ως άνω εργαζόμενοι με συμβάσεις και ποια είναι η λύση που προκρίνεται μετά την επόμενη λήξη της παράτασης των συμβάσεών τους.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα