Κυριακή, 28/04/2024 | 19:55

Θανάσης Καββαδάς: Ξεκίνησε η ανακατασκευή του Κέντρου Νεότητας

713 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/01/2024, 6:24 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Ξεκίνησε η ανακατασκευή του Κέντρου Νεότητας: 

Γίνεται ένα ακόμα βήμα στη διεκδίκηση 

νέου πανεπιστημιακού τμήματος για τη Λευκάδα»

 

Ξεκίνησε η ανακατασκευή του Κέντρου Νεότητας, το οποίο προορίζεται να στεγάσει τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Λευκάδα. Υπενθυμίζεται ότι το έργο προχώρησε με μελετοκατασκευή, έπειτα από την πολύ σημαντική απόφαση που επετεύχθη από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που έδωσε τη δυνατότητα να δημοπρατηθεί το έργο με αυτή τη μέθοδο. 

Το τελικό αποτέλεσμα του ενιαίου διαγωνισμού βγήκε έπειτα από 2 χρόνια προσφυγών των μειοδοτών και δικαστικής διαμάχης. Χωρίς την  απόφαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ για μελετοκατασκευή το έργο θα καθυστερούσε πάνω από 2 χρόνια. Η σύμβαση, προϋπολογισμού 1.840.000 ευρώ, υπεγράφη το Μάιο του 2023, ακολούθησε η ολοκλήρωση της μελέτης, η έγκρισή της από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και η εξασφάλιση της σχετικής άδειας από την πολεοδομία Λευκάδας.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, δήλωσε:

«Με την έναρξη των εργασιών για την ανακατασκευή του Κέντρου Νεότητας γίνεται ένα ακόμα πολύ σημαντικό βήμα στη διεκδίκησή μας για τη λειτουργία ενός νέου πανεπιστημιακού τμήματος στη Λευκάδα. Η προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών είναι 12 μήνες.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τους Πρυτάνεις, κ. Ανδρέα Φλώρο και τον προκάτοχό του, κ. Βασίλη Χρυσικόπουλο, για τη συνεργασία που είχαμε στο θέμα του κτιρίου, αλλά και για τη διαχρονική, έμπρακτη στήριξή τους στο αίτημά μας για ίδρυση νέου τμήματος στη Λευκάδα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Παιδείας, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στο να προχωρήσουν οι διαδικασίες. 

Με το Κέντρο Νεότητας, αλλά και με τη δρομολόγηση φοιτητικής εστίας, καθώς επίσης με την ρητή και έμπρακτη στήριξη του Ιονίου Πανεπιστημίου και, βεβαίως, με τη στήριξη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως εκφράστηκε πέρυσι τον Απρίλιο από τη Κέρκυρα, έχουμε όλους τους λόγους να αισιοδοξούμε για την παραμονή της Λευκάδας στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

 

Βίντεο με την σημερινή κατάσταση του Κέντρου Νεότητας:

youtube.com/watch?v=338WkKM4xcs

 

Βίντεο με τη δήλωση του Βουλευτή για την έναρξη των εργασιών:

https://www.youtube.com/shorts/HEjW8jOXIBM?cbrd=1

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα