Δευτέρα, 29/04/2024 | 03:18

Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας: “35 χρόνια ανοδική πορεία στη μουσική”

474 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/01/2024, 9:48 πμ | 0 σχόλια

Το Δημοτικό Ωδείο “Σπύρος Δήμας” του δήμου Πρέβεζας ιδρύθηκε πριν 35 χρόνια και είναι μουσικό ίδρυμα αναγνωρισμένο από το κράτος. Ιδρύθηκε στην έδρα του δήμου με σκοπό να συμβάλλει στη μουσική παιδεία της νεολαίας και στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.
Στα χρόνια λειτουργίας του εκατοντάδες παιδιά απόχτησαν μουσική κατάρτιση μέσα από τις τάξεις του, δεκάδες από αυτά ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους κατακτώντας Πτυχία και Διπλώματα, πολλά παιδιά πανηγύρισαν την είσοδό τους σε Πανεπιστημιακά Μουσικά Τμήματα, ενώ πολλοί είναι οι βραβευμένοι απόφοιτοι που διαπρέπουν με το ταλέντο τους και την αξία τους στο ελληνικό και παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.


Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόνο την περσινή χρονιά δόθηκαν 2 πτυχία πιάνου και δύο πτυχία ειδικού αρμονίας. Καλλιτεχνικός διευθυντής ο συνθέτης και μαέστρος Γιώργος Χλίτσιος, ενώ διδάσκουν έμπειροι και καταξιωμένοι καθηγητές θεωρητικά, φωνητικά και οργανικά μουσικά σύνολα για όλες τις ηλικίες.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και υπεύθυνο για το Δημοτικό Ωδείο Λεωνίδα Αργυρό το Δημοτικό Ωδείο, αποτελεί ένα πολιτιστικό ίδρυμα, για το οποίο ο Δήμος Πρέβεζας αισθάνεται υπερήφανος.
Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που παρέχει το μουσικό ίδρυμα και έφερε ως παράδειγμα τις δύο πρόσφατες επιτυχημένες εκδηλώσεις του δημοτικού Ωδείου με πρώτη την Χριστουγεννιάτικη συναυλία και την απονομή βραβείων στους αριστεύσαντες μαθητές, αλλά και πτυχίων στους μαθητές του Ωδείου και δεύτερη την εκδήλωσή αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, τη σημαντικότερη λυρική καλλιτέχνιδα του 20ου αιώνα, για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της.
Ο κ. Αργυρός σημείωσε ότι ο Δήμος προτάσσει την παιδεία και τον πολιτισμό και τόνισε ότι στις προτεραιότητες και του Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου είναι να συνεχιστεί κάθε προσπάθεια που θα στηρίζει και θα ενισχύει την αναβάθμιση του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας “Σπύρος Δήμας”.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα