Σάββατο, 27/04/2024 | 15:18

Δήμος Πρέβεζας: Προσανατολισμός στην βελτίωση της προσβασιμότητας στις παραλίες

279 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/01/2024, 1:49 μμ | 0 σχόλια
Την υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση της προμήθειας με τίτλο “Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας σε παραλίες του Δήμου Πρέβεζας” σε πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή Πρέβεζας.
Με το έργο αυτό θα χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη παρεμβάσεων ημιμόνιμων υποδομών σε παραλίες της χώρας προκειμένου να βελτιωθεί η προσβασιμότητα ατόμων με κινητικά προβλήματα ή εμποδιζομένων ατόμων γενικότερα.
Ο κάθε Δήμος θα μπορεί να υποδείξει τις θέσεις που επιθυμεί να τοποθετηθεί εξοπλισμός δηλαδή αυτόνομη πρόσβαση για άτομα με δυσκολίες βάδισης ή όρασης, πλωτά αμαξίδιο, χώρους σκίασης, φορητούς χώρους υγιεινής, αποδυτήρια κλπ .
Όλες οι κατασκευές θα προδιαγράφονται ως ελαφριές, μη μόνιμες, κατασκευασμένες από κατάλληλα υλικά που δεν αλλοιώνουν το περιβάλλον και παρέχουν ευκολία τόσο στην εγκατάσταση, όσο και στην απεγκατάσταση, μεταφορά και αποθήκευσή τους την χειμερινή περίοδο. Επιπλέον, ο εξοπλισμός θα φέρει τα κατάλληλα πιστοποιητικά ασφαλούς λειτουργίας
Οι παραλίες που επέλεξε ο Δήμος Πρέβεζας να εντάξει στο πρόγραμμα είναι το Κανάλι ( Κανάλι (θέση Blυε Sea), το Μονολίθι (θέση Λίθος), η Μέγα Άμμος (θέση Del Mar) και η Καστροσυκιά (θέση Πλατάνια). Οι παραλίες επιλέχθηκαν λαμβάνοντας υπόψη την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, τα χαρακτηριστικά των ακτών, την ελεύθερη πρόσβαση και την οργάνωση λειτουργίας/εποπτείας του εξοπλισμού, ενώ έχουν ενταχθεί και στο πρόγραμμα Γαλάζιας Σημαίας.
Η πρόσβαση Ατόμων με κινητικά και άλλα προβλήματα είναι ένα στοίχημα που επιθυμεί να κερδίσει ο Δήμος Πρέβεζας δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους αυτούς να αποκτήσουν πρόσβαση από τον ακτή στη θάλασσα, αξιοποιώντας το ανάγλυφο της περιοχής και την εύκολη προσέγγιση του παραλιακού μας μετώπου με οποιοδήποτε μέσο μετακίνησης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα