Δευτέρα, 29/04/2024 | 03:19

Δήμος Πρέβεζας: Αναβάθμιση & Ενεργειακή απόδοση συστήματος υποδομών οδικού και αστικού φωτισμού

953 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/01/2024, 3:07 μμ | 0 σχόλια

 

Υπεγράφη  η σύμβαση για τον   Ανεξάρτητο Ελεγκτή Υποστήριξης  στο πλαίσιο  υλοποίησης του έργου Αναβάθμισης και Ενεργειακής Απόδοσης του Συστήματος και  των Υποδομών του Οδικού  και Αστικού Φωτισμού του Δήμου Πρέβεζας. 

 

Υπεγράφη μεταξύ του δημάρχου Πρέβεζας   κ. Νίκου Γεωργάκου και  του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας “Χ.Κουκλίδης και ΣΙΑ ΟΕ” η σύμβαση   παροχής υπηρεσιών  Ανεξάρτητου Ελεγκτή Υποστήριξης  για την υλοποίηση της Αναβάθμισης της Ενεργειακής Απόδοσης του Συστήματος και των  Υποδομών του Οδικού και Αστικού  Φωτισμού του Δήμου.

Ο  Ελεγκτής Υποστήριξης θα παρέχει ενδιάμεσες υπηρεσίες που θα διασφαλίσουν τις διαδικασίες υλοποίησης  του μεγάλου αυτού έργου  προυπολογισμού  7 εκ. ευρώ το  οποίο έχει ανατεθεί στην κοινοπραξία  Intrakat – Οmexom Μονοπρόσωπη ΑΕ.

Οι εργασίες αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης περιλαμβάνουν την αντικατάσταση του συνόλου  του υφιστάμενου δικτύου οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Πρέβεζας (το οποίο αποτελείται από 8.170 φωτιστικά/προβολείς) με νέο, σύγχρονης τεχνολογίας φωτισμό τύπου LED. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση ενεργειακής απόδοσης θα επιτρέψει στον Δήμο να επιτύχει ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας άνω του 70%, συνεισφέροντας έτσι στους ενεργειακούς στόχους που έχουν τεθεί σε τοπικό, εθνικό, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ θα συμβάλλει και στην αναβάθμιση  της οδικής ασφάλειας παρέχοντας καλύτερης ποιότητας φωτισμό.

Επίσης παράλληλα με την αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού θα εγκατασταθεί  σύστημα τηλεδιαχείρισης ώστε να παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η λειτουργία των φωτιστικών σωμάτων  ενώ το νέο δίκτυο του αστικού ιστού θα μπορεί να υποστηρίξει μελλοντικά εφαρμογές “έξυπνης” πόλης όπως η παροχή hotspot για πρόσβαση στο διαδίκτυο, τοποθέτηση αισθητήρων, κ.ά..

Ο δήμαρχος Πρέβεζας κ.Νίκος Γεωργάκος ανέφερε σχετικά:

“Η Δημοτική Αρχή   συνεχίζει τις παρεμβάσεις για την ενεργειακή θωράκιση , την εξοικονόμηση ενέργειας, προστασία  φυσικών πόρων και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους  πολίτες.

Η αντικατάσταση του  συνόλου του υφιστάμενου οδικού και αστικού  φωτισμού σε όλο το εύρος του δήμου μας αποτελεί ένα μεγάλο και απαιτητικό έργο που με την ολοκλήρωσή του θα  μειώσει σημαντικά το ενεργειακά ρυπογόνο “αποτύπωμα” των συμβατικών λαμπών εξασφαλίζοντας  παράλληλα ποιοτικότερο  φωτισμό στο οδικό μας δίκτυο.

Οι δυνατότητες που δίνονται πλέον για την   ‘υιοθέτηση’ ορθών πρακτικών στο θέμα της εξοικονόμησης πόρων είναι πολλές και μεις τις παρακολουθούμε και  αξιοποιούμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται για την εφαρμογή τους.

Η  πόλη μας αλλάζει, ο Δήμος μας πρωτοστατεί στην απόσυρση ενεργοβόρων συστημάτων  και μέσα στην επόμενη πενταετία θα καταστήσει την Πρέβεζα σημείο θετικής αναφοράς  για όλους”.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα