Κυριακή, 28/04/2024 | 12:38

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Μετά την Αμβρακία οδό, σειρά έχουν οι οδικοί άξονες της Ηπείρου

230 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/01/2024, 7:04 μμ | 0 σχόλια

Στην εκδήλωση παράδοσης σε κυκλοφορία του οδικού άξονα Άκτιο- Αμβρακία, που έγινε παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παραβρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Ο κ. Καχριμάνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του μεγάλου οδικού έργου, υπογραμμίζοντας ότι μετά από αυτόν πρέπει να ολοκληρωθούν και οι οδικοί άξονες της Ηπείρου. Για τα έργα αυτά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου είχε τη δυνατότητα να συζητήσει εκ νέου με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υποδομών που ήταν παρόντες στη σημερινή εκδήλωση.

Σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε τα εξής:

“Η ολοκλήρωση και παράδοση στην κυκλοφορία του νέου σύγχρονου δρόμου Άκτιο -Αμβρακία, ενός μεγάλου έργου που ήταν πάγιο διαχρονικό αίτημα τριών Περιφερειών, της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και των Ιονίων νήσων, ενώνει την Ιονία οδό με την Πρέβεζα μέσω Αμφιλοχίας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τις νέες προοπτικές που ανοίγει στην περιοχή αυτός ο δρόμος. Το ενδιαφέρον μας εστιάζεται πλέον στη σύνδεση της Πρέβεζας με την Πάργα, με απώτερο στόχο να φτάσουμε ως το Μαυρομάτι καθώς και από τον κόμβο Φιλιππιάδας μέχρι Πρέβεζα. Είχα μια θετική συζήτηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σταϊκούρα και με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Νικ. Ταχιάο, και σύντομα θα συναντηθούμε για να τα δούμε όλα από κοντά».

Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι συνάντησε και τον πρώην Υφυπουργό Υποδομών κ. Καραγιάννη και την πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών κ. Γεράρδη τους οποίους και ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά για την άριστη συνεργασία που είχαν για την προώθηση των διαδικασιών για την οδική σύνδεση Γιάννενα- Κακαβιά.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα