Κυριακή, 28/04/2024 | 04:16

Ένωση Ιατρών Ηπείρου: Κάτω τα χέρια από την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση

286 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/01/2024, 3:50 μμ | 0 σχόλια

Tο νομοσχέδιο που ετοιμάζει να καταθέσει η κυβέρνηση και να το ψηφίσει μέχρι τα τέλη του Γενάρη, θα σημάνει τη διάλυση της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να κατατεθεί! Το προσχέδιο του νομοσχεδίου που ήρθε στη δημοσιότητα αποκαλύπτει τα σχέδιά τους για συγχώνευση, ιδιωτικοποίηση και τσάκισμα της ψυχικής υγείας.
– Συρρικνώνει όλες τις δημόσιες δομές Ψυχικής Υγείας και παραδίδει κατευθείαν λειτουργίες τους σε ιδιώτες. Καταργεί τα Ψυχιατρικά νοσοκομεία, αποσπά τις ψυχιατρικές κλινικές από τα γενικά νοσοκομεία, χαρίζει στους κλινικάρχες ολόκληρα κομμάτια της ψυχικής υγείας. Υποβαθμίζει τις δομές κοινότητας και οργανώνει το χάρισμα τους σε ΑΜΚΕ, ΜΚΟ και ιδιώτες
– Αφήνει τους εργαζόμενους έκθετους σε ελαστικές σχέσεις εργασίας και μετακινήσεις.
– Η ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης και η συγχώνευση των σχετικών φορέων (18 Άνω, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ κ.α.) σε έναν ιδιωτικό φορέα (ΝΠΙΔ) μετατρέπει την απεξάρτηση σε εμπόρευμα.
– Προωθεί τα προγράμματα υποκατάστασης σε βάρος των στεγνών, μειώνοντας τις θεραπευτικές δυνατότητες στην απεξάρτηση, πάντα στη λογική του κέρδους και προωθεί “επιστημονικές” αντιλήψεις που είναι στενά δεμένες με το βιολογικό μοντέλο και με τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών. Και την ίδια ώρα υπάρχει η απειλή μείωσης των θέσεων εργασίας.
Η ΕΙΝΗ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην Πανηπειρωτική κινητοποίηση την Κυριακή 14 Γενάρη στις 11:00π.μ. το μεσημέρι στην Περιφέρεια Ηπείρου ενάντια στα σχέδια διάλυσης- ιδιωτικοποίησης της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα