Τετάρτη, 01/05/2024 | 20:04

Έκοψαν τη πίτα τους οι Γυναίκες του Καρναβαλιού της Πρέβεζας

480 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/01/2024, 6:52 μμ | 0 σχόλια

Χαμόγελα και χαρούμενη αποκριάτικη διάθεση μας μετέφεραν οι γυναίκες της Πρέβεζας που βρέθηκαν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικη πίτας του έκοψε το Γυναικείο καρναβάλι Πρέβεζας το βράδυ της Κυριακής, στην καφετέρια Ζόγκαρη

Πολυπληθής συμμετοχή με παλιά και νέα μέλη από όλο το Δήμο Πρέβεζας, αρχηγούς των γκρουπ καθώς και φίλες του γυναικείου καρναβαλιού αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά ενώ όπως τονίστηκε το συλλογικό πνεύμα συνεργασίας, η αγάπη για συνέχιση του θεσμού που έχει ξεπεράσει τα 60 χρόνια έχουν σηκώσει ψηλά τον πήχη της φετινής αποκριάτικης παρέλασης. 

Τη Βασιλόπιτα έκοψαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας Δήμητρας Αηδώνη και οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Κόκκαλης και Λεωνίδας Αργυρός με ευχές για νέα καλή χρονιά ,καλώντας τις γυναίκες της πόλης και ιδιαίτερα τις νέες να συμμετέχουν και να στηρίζουν το καρναβάλι των γυναικών που αγαπήθηκε τόσα χρόνια από όλους.

Τα μέλη της άτυπης επιτροπής ευχαρίστησαν το ζαχαροπλαστείο “Σπιτικό” για την πρωτοχρονιάτικη πίτα και την κ. Νάνου για το δώρο που αντιστοιχούσε στο φλουρί. Τυχερή ήταν η κα Βέφα Κωνσταντίνου .

Στις 15 Μαρτίου οι γυναίκες της Πρέβεζας συντονίζονται σε καρναβαλικούς  ρυθμούς και υπόσχονται και φέτος να προσφέρουν μια ξεχωριστή  αποκριάτικη παρέλαση.

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για το πρώτο καρναβάλι γυναικών σε όλη την Ελλάδα, η ιστορία του οποίου ξεκινάει από τις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Το καρναβάλι αυτό διευρυμένο με μεγάλη συμμετοχή αλλά καθαρά γυναικείο αποτελεί πια θεσμό τις μέρες μας και είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Και φέτος η Επιτροπή του Γυναικείου Καρναβαλιού Πρέβεζας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στις γυναίκες να συμμετέχουν στο Καρναβάλι.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την κα Κοψάρη Δήμητρα στο τηλ 6945350762 , την κα Κοντονασιου Ευγενεια στο τηλ 6938909804 και την κα Ζαντραβέλη Βασιλικη στο τηλ 6946736073.

Καλές Απόκριες .

 

.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα