Κυριακή, 28/04/2024 | 07:55

Άξια και Ικανή η νέα πρόεδρος του Δ.Σ. Πρέβεζας Δήμητρα Αηδώνη-Τα μέλη της Δημοτικής επιτροπής

532 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/01/2024, 9:37 πμ | 0 σχόλια

Μια νέα χρονιά, νέας σύνθεσης του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας ξεκίνησε και επίσημα την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2024, μια νέα Δημοτική αρχή ξεκίνησε τη θητεία της με χρονικό ορίζοντα πενταετίας.

Με την υπεροπλία των 17 Δημοτικών συμβούλων και τη συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών συμβουλίων ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος που κράτησε όρθιο τον Δήμο στα πολύ δύσκολα, μπορεί πλέον να διαχειριστεί, γεγονότα, καταστάσεις, έργα, παρεμβάσεις πιο εύκολα από τ ην πρώτη του θητεία ως Δήμαρχος Πρέβεζας.

Οι Δημότες Πρέβεζας έχοντας εκφράσει την πολιτική τους βούληση με συντριπτικό τρόπο την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Νίκου Γεωργάκου και των συνεργατών του, βάσιμα, δικαιούνται να αισιοδοξούν για το μέλλον του δήμου.

Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, είναι η Δήμητρα Αηδόνη, δικηγόρος στο επάγγελμα, ικανή και άξια να φέρει εις πέρας αυτόν τον δύσκολο ρόλο. Η Δήμητρα ήταν η έκπληξη των δημοτικών εκλογών και η εκλογή της στον ρόλο της προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας της ταιριάζει απόλυτα. Είναι το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση!

Η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, περιελάμβανε την εκλογή Προεδρείου και μελών Δημοτικής Επιτροπής ,η οποία αντικαθιστά την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Την προεδρία ανέλαβε αρχικά ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παγγές, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους συμβούλους και ευχήθηκε καλή θητεία σε όλους με βασικό στόχο το κοινό καλό, συντόνισε τη διαδικασία της φανερής ψηφοφορίας για πρόεδρο, αντιπρόεδρο και γραμματέα του σώματος.
Την θέση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κατέλαβε η Δήμητρα Αηδώνη, η οποία εξελέγη με τις ψήφους των συνδυασμών “Δήμος της καρδιάς μας” και ” Λαϊκή Συσπείρωση”.
Στη θέση της αντιπροέδρου εξελέγη με την τρίτη ψηφοφορία και τις ψήφους της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης η Σεβαστή Φούντογλου δημοτική σύμβουλος της “Ανάπτυξης Τώρα”,ενώ γραμματέας με ομοφωνία αναδείχθηκε η Ειρήνη Παπαδημητρίου από τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.
Η νέα πρόεδρος Δήμητρα Αηδώνη ευχαρίστησε το Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο και τους συμβούλους που την τίμησαν με την ψήφο τους, δήλωσε ότι θα υπηρετήσει με όλες της τις δυνάμεις τον θεσμό , ενώ χαρακτήρισε ως προτεραιότητα την αναβάθμιση του με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών και βασικό ζητούμενο την ευημερία του τόπου με ενότητα και συνεργασία.
Η ψηφοφορία που ακολούθησε ανέδειξε ως τακτικά μέλη της Δημοτικής Επιτροπής τους Λεωνίδα Αργυρό,Φώτη Ζέρβα, Κώστα Ματέρη και Γιώργο Σαριάνογλου με αναπληρωματικά τους Γιάννη Δαρδαμάνη, Γιάννη Τσούτση, Γιώργο Κοκκίνη και Γρηγόρη Κουμπή από την πλειοψηφία και τους Νίκο Τζίμα και Κώστα Κύρλα με αναπλωματικούς τους Θεόδωρο Δράκο και Τζόκα Δημήτρη από τη μειοψηφία.
Ευχές για καλή επιτυχία στα μέλη των νέων οργάνων απεύθυναν οι επικεφαλής της “Ανάπτυξης Τώρα” Γιώργος Νίτσας και “Λαϊκής Συσπείρωσης ” Κώστας Κύρλας, ενώ ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, κλείνοντας την ιδιαίτερη αυτή συνεδρίαση ευχήθηκε σε όλους καλή θητεία και καλή δύναμη, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι η πενταετία που τώρα ξεκινά θα σηματοδοτήσει θετικές εξελίξεις για τον Δήμο της Πρέβεζας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα