Παρασκευή, 01/03/2024 | 19:18

Παρουσίαση του βιβλίου ”Φυλάξου Καποδίστρια” στην Πρέβεζα

274 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/01/2024, 3:43 μμ | 0 σχόλια
Στην παρουσίαση του βιβλίου “Φυλάξου Καποδίστρια” του συγγραφέα Τάσου Μακράτου, σας προσκαλούν ο Δήμος Πρέβεζας, οι εκδόσεις 24 γράμματα, ο Σύλλογος “Περί Βιβλίου” και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών και Ποντίων Πρέβεζας το Σάββατο 20 Ιανουαρίου και ώρα 7 μ.μ. στην Θεοφάνειο αίθουσα τέχνης, στην Πρέβεζα .
Πρόκειται για ένα σύγχρονο κοινωνικό μυθιστόρημα με θέμα τη βία και δη τη βία κατά των γυναικών.
Η νεαρή Χριστίνα, η βασική ηρωίδα του μυθιστορήματος, είναι ζωγράφος και τόσο η ίδια, όσο και οι πολλοί άλλοι ήρωες και ηρωίδες του έργου κινούνται σε Αθήνα, σε Αίγινα και σε Παρίσι.
Από το μυστηριακό στα έγκατα της Παναγίας των Παρισίων, έως και τον άκρατο ερωτισμό, η Χριστίνα βιώνει, στην διαδρομή των νιάτων της, απρόβλεπτες και πρωτόφαντες καταστάσεις, αναζητώντας η ίδια πάντα τον μεγάλο έρωτα και τον άνθρωπο της ζωής της.
Ο συγγραφέας μιλάει επίσης, σε μερικά κεφάλαια, και με μυθιστορηματικό τρόπο, τόσο για την πολιτική βία (Δολοφονία του Καποδίστρια το 1831), όσο και για την βία μεταξύ κρατών (Τελεσίγραφο της φασιστικής Ιταλίας προς την Ελλάδα τον Οκτώβριο του 1940, και το “Όχι!” του Ελληνικού λαού).
Με ρέουσα γλώσσα και μεστό αφηγηματικό λόγο, ο Τάσος Μακράτος μας φέρνει σε επαφή με τα μεγάλα ανθρώπινα συναισθήματα και με κορυφαία ερωτήματα της εποχής μας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα