Σάββατο, 27/04/2024 | 21:18

Χαιρετισμός του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής

744 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/12/2023, 3:46 μμ | 0 σχόλια

Χαιρετισμός του επανεκλεγμένου Δημάρχου Πρέβεζας 

Νίκου Γεωργάκου στο πλαίσιο της ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής 2024-2028

Σεβασμιότατε,  Δήμαρχοι, περιφερειακοί Σύμβουλοι ,Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι της απερχόμενης και της νέας Δημοτικής Αρχής, αξιότιμα και αξιόμαχα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Πρόεδροι και στελέχη επαγγελματικών συλλόγων, φορέων, πολιτιστικών και εθελοντικών συλλόγων, Δημοτικοί Υπάλληλοι του Δήμου μας και συνεργάτες μας στην καθημερινότητα του έργου μας, μέλη των οικογενειών των εκλεγμένων δημοτικών και τοπικών συμβούλων και προπαντός αγαπητοί μας Δημότες και παιδιά του τόπου μας.

Βρίσκομαι σήμερα ενώπιων σας, σε αυτό το βήμα εκ νέου ιδιαίτερα συγκινημένος και με ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη ως επανεκλεγείς Δήμαρχος Πρέβεζας από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, για πρώτη φορά στα χρονικά της μεταπολίτευσης στο Δήμο Πρέβεζας. 

Μία πραγματικότητα και ένα γεγονός που πηγάζει από τη δυναμική της ενωτικής και μαζικής εντολής που έλαβα από τους Δημότες του Δήμου Πρέβεζας μαζί με τους 186 ικανούς και άξιους υποψηφίους του Συνδυασμού μας. 

Μία ξεκάθαρη νίκη του ψηφοδελτίου μας, του Συνδυασμού της Νίκης όλων των Δημοτών, του Συνδυασμού που έκανε την αλλαγή και τη μετάβαση πράξη και κάλεσμα ενότητας, του συνδυασμού που ανέπτυξε αλλά και ολοκλήρωσε με συνέπεια και συνέχεια, του Συνδυασμού της εξωστρέφειας, της ενότητας και της ποιότητας, του ήθους και της σύγκλισης στη συνεργασία για το αύριο που όλοι μας απαιτούμε και αξίζουμε. 

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα εκ νέου να ευχαριστήσω όλο το επιτελείο μου τα στελέχη και τους εθελοντές και όλους του υποψήφιους του συνδυασμού μας.

Σας ομολογώ σήμερα τέσσερα χρονιά μετά, ότι όταν πρωτοστάθηκα την 26η Αυγούστου 2019  για πρώτη φορά ως ο νεοκλεγείς τότε Δήμαρχος, στον χαιρετισμό μου σας εξέφραζα το τρίπτυχο δέσμευσή μου,  «δουλειά, ήθος, σεβασμός», ως το “σκαλοπάτι” για την επόμενη ημέρα.

Το σκαλοπάτι που θα σήκωνε το Δήμο μας ακόμα ψηλότερα και θα τον οδηγούσε στην επίτευξη του στόχου της επιτυχίας, και τότε μέσα μου έδινα μία υπόσχεση όραμα που μοιράζομαι αλλά και μας ενώνει με τους περισσότερους από εσάς.

Την υπόσχεση, ότι το σκαλοπάτι αυτό θα αποτελούσε μία ριζική αναδόμηση και θα οδηγούσε στη γέφυρα πέρασμα στο επιθυμητό όλων μας, στη νέα εποχή και στη νέα πραγματικότητα για το Δήμο μας, που ήδη έχουμε εισέλθει, για το Δήμο της καρδιάς όλων μας και κάθε Δημότη. 

Σας είχα απευθύνει ένα κάλεσμα ενότητας και συνεργασίας, προς τους αιρετούς, τα στελέχη του Δήμου και πάνω απ΄όλα προς τους Δημότες, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι  στο τέλος της παραγωγικής, δημιουργικής και ενωτικής θητείας δεν θα “περισσέψει” κανείς στο μεγάλο και σπουδαίο όραμα για τον σύγχρονο και λειτουργικό  Δήμο που αξίζει στον καθένα μας και οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Η υπόσχεση αυτή έγινε πράξη μετουσιώθηκε σε ενωτική σύνθεση δυναμικών και πανηγυρική νίκη του Δήμου της καρδιάς μας όλων των Δημοτών! 

Μία πράξη και μία νίκη που στο δύσκολο και πρωτόγνωρο πέρασμα της τριετούς πανδημίας αλλά και της  απλής αναλογικής, δε λύγισε στις εφήμερες και κοντόφθαλμες σκοπιμότητες των λίγων, αλλά επικράτησε στο κοινό θέλω των πολλών για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας, πέρα από τα στενά ιδεοληπτικά και λαϊκίστικα κλισέ και στεγανά.

Δεν κολλήσαμε στις όποιες δυσκολίες αλλά με αυτοπεποίθηση και σταθερότητα στο τρίπτυχο «δουλειά, ήθος, σεβασμός» ξεπεράσαμε κάθε σκόπελο.

Σήμερα 4 έτη μετά, βρισκόμαστε και πάλι δικαιωμένοι με τη νίκη όλων των Δημοτών, όλοι μαζί σαν μία ομάδα εγγύησης και αποτελέσματος όσοι εκλέχθηκαν και όσοι όχι, από τους 186 άξιους και ικανούς υποψήφιους. 

Βρισκόμαστε με την εντολή του 46,28% του εκλογικού σώματος ως μία σύνθεση ενότητας και δημιουργικής παραγωγικής συνέχειας, ακριβώς πάνω στη γέφυρα πέρασμα. Στη γέφυρα στην αρχή της οποίας συνβρεθήκαμε και συμπορευτήκαμε από διαφορετικές αρχές, μα με κοινό προορισμό προκοπής και έργου. 

Συνενωθήκαμε πάνω στην πορεία της κοινής λογικής και του ρεαλισμού στις απαιτήσεις του σήμερα και τις προκλήσεις στο αύριο, της εξωστρεφούς ανάπτυξης και εξέλιξης, της θετικής σκέψης και της ενότητας.Όλα αυτά αποτελούν πλέον και με την εντολή των δημοτών, παρελθόν. 

Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι, πιο ενωμένοι και αδιάσπαστοι, πιο δυνατοί και πιο ενισχυμένοι από τη ξεκάθαρη αδιαπραγμάτευτη λαϊκή βούληση και εντολή των Δημοτών και προπαντός πλήρως κατασταλαγμένοι με εμπειρία διοίκησης και δυναμική στην κεντρική εξουσία ως προς το στρατηγικό μας σχεδιασμό για την ολοκλήρωση του έργου που έχει ήδη ξεκινήσει και μαζί θα ολοκληρώσουμε.

Με το ίδιο τρίπτυχο «δουλειά, ήθος, σεβασμός» καλούμε άπαντες προς αυτή την πορεία στο πέρασμα της γέφυρας που χτίσαμε, γιατί με κάθε ολοκλήρωση έργου και προγράμματος ο τόπος πάει ακόμα πιο ψηλά στοχεύει ακόμα πιο μακριά.

Οι περίπλοκες εποχές και οι πρωτόγνωρες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αλλά και των γεωστρατηγικών αναταράξεων με απρόβλεπτες συνέπειες απαιτούν συνεργασίες δίχως μικροψυχίες και εγωπάθειες στη μικροπραγματικότητα των όποιων κόμπλεξ και απόκλισης από την προτεραιότητα του Δήμου και των Δημοτών από κάθε εξωδημοτικό παράγοντα και εξάρτηση.

Το μήνυμα της ενότητας, της εξωστρεφούς ανάπτυξης και της θετικής ατζέντας και σκέψης είναι που έκανε τη διαφορά στους δημότες.

 

«Από ομονοίης τα μεγάλα έργα» έλεγε ο Δημόκριτος. 

«Με την ομόνοια πετυχαίνονται τα μεγάλα κατορθώματα». 

Ας μετατρέψουμε αυτά τα επόμενα 5 χρόνια ορόσημο έργου και ανάπτυξης, την εξασφαλισμένη δυναμική διοίκησης της πλειοψηφίας, σε μαγική δύναμη της ομοφωνίας στο κάθε καλό και ωφέλιμο για το Δήμο μας, με πυξίδα την προσφορά στους Δημότες και τα παιδιά μας. 

Ας ακούσουμε καλά λοιπόν τους Δημότες του Δήμου μας και καλό θα είναι από την 1η Ιανουαρίου του 2024 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2028,να τους αποδεικνύουμε όλοι μαζί έμπρακτα με σύμπνοια την αγάπη για το Δήμο μας, μέσα από την αποδοχή της ενότητας στο θετικά αναπτυξιακό και την απόρριψη του αρνητικού της εσωστρέφειας.

Εμείς και οι 17 της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου της Καρδιάς μας εντός Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με τους Προέδρους και τα Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων και με όλο τον συνδυασμό μας της Δημοτικής Αρχής, θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε το έργο που υπολείπεται αλλά και θα βάλουμε τις νέες βάσεις και τα γερά θεμέλια για το Δήμο Πρέβεζας του 2030. 

Σε αυτό το καθήκον καλούμε όλες τις δυναμικές να αποτελούν συμμάχους ανάπτυξης και συνεργασίας και όχι απλά μειοψηφικές εκφράσεις άρνησης και στασιμότητας.

Ο Δήμος Πρέβεζας άλλαξε, ο Δήμος Πρέβεζας συνεργάζεται, ο Δήμος Πρέβεζας εξελίσσεται, ο Δήμος Πρέβεζας κατακτά το σήμερα διεκδικώντας δίχως συμβιβασμούς και φοβίες το αύριο και σε αυτό δεν περισσεύει κανείς.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς  

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα