Σάββατο, 27/04/2024 | 12:03

Τοποθέτηση του Γιώργου Στύλιου, στην 14η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

510 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/12/2023, 12:55 μμ | 0 σχόλια

Τοποθέτηση του βουλευτή Άρτας της ΝΔ  Γιώργου Στύλιου στην 14η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

 

Χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών της 14ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), απεύθυνε ο Γιώργος Στύλιος. Στην ομιλία του τόνισε το συμβολισμό αυτών των συναντήσεων και την αξία της ενημέρωσης που προσφέρουν στους παραγωγούς, την αυτοδιοίκηση και τους οικονομικούς εταίρους της ελληνικής Περιφέρειας. 

 

Από την πόλη των Ιωαννίνων όπου έλαβε χώρα η Επιτροπή, ο κ. Στύλιος σημείωσε πως είχε ζητήσει η Επιτροπή να συνέρχεται σε περιοχές με σημαντική πρωτογενή παραγωγή. Υπογραμμίζοντας πως η Ήπειρος, ένα από τα κέντρα της ελληνικής κτηνοτροφίας, ένας τόπος που ξεχωρίζει για την αγροτική παραγωγή, τη μεταποίηση, τον αγροτουρισμό και τα εκλεκτά του προϊόντα είναι μια τέτοια επιλογή.

 

Αναφέρθηκε, επιπλέον, σε δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΑΑ τα τελευταία χρόνια στην Ήπειρο όπως είναι οι: 34 αγροτικές οδοποιίες ύψους 13,6 εκατ. ευρώ, τα 13 αρδευτικά έργα προϋπολογισμού 22 εκατ. ευρώ και η ενίσχυση 655 «Νέων Αγροτών» με 24,5 εκατ. ευρώ για να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον πρωτογενή τομέα. Σημειώνοντας πως το ΠΑΑ αποτελεί το βασικό εργαλείο που διαθέτουμε για να αντιμετωπίσουμε την ερημοποίηση της υπαίθρου και το εθνικό πρόβλημα του δημογραφικού. 

 

Ο Βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η αξιοποίηση των πόρων του ΠΑΑ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία κινήτρων, ώστε οι νέοι να παραμείνουν στην περιφέρεια και να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία αποτελεί προτεραιότητα. Πρόσθεσε μάλιστα πως: «οφείλουμε να επενδύσουμε στην «αποντιζελοποίηση» του πρωτογενή τομέα, με την ευφυή γεωργία και την ανάπτυξη των ΑΠΕ. Με στόχο να μειώσουμε το κόστος της παραγωγής και να δημιουργήσουμε οικονομίες κλίμακας και να οικοδομήσουμε ένα πρωτογενή τομέα: βιώσιμο, πράσινο, ανθεκτικό, ψηφιακό, και ανταγωνιστικό».

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα