Δευτέρα, 29/04/2024 | 12:27

Τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα για τη γάτα σας- Γιατί τα θεωρεί την πιο ωραία γιορτή του χρόνου

567 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/12/2023, 11:08 πμ | 0 σχόλια

Λίγες μέρες μείνανε ακόμα για τα Χριστούγεννα και οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι, έχουμε στολίσει το σπίτι μας.

Ένα δέντρο είναι εκεί και μας περιμένει να το ανάψουμε κάθε απόγευμα που γυρίζουμε από τη δουλειά. Σακούλες με δώρα μας κάνουν να ανυπομονούμε να τα ανοίξουμε πριν τα Χριστούγεννα. Τα βάζα με τα σοκολατάκια είναι πάνω στο τραπέζι και μας προκαλούν να τα ανοίξουμε για να πάρουμε ακόμα ένα.

Και η γάτα μας… Που είναι η γάτα μας;

Αν ψάξουμε λίγο καλύτερα, μάλλον θα τη δούμε κάπου ανάμεσα στα κλαδιά του χριστουγεννιάτικου δέντρου ή μέσα σε κάποιο κουτί δώρου που έχει ανοίξει με τα κοφτερά της νύχια και το έχει κάνει το νέο της κρεβάτι.

Απ’ ότι μπορούμε να καταλάβουμε αυτές οι μικρές βασίλισσες αγαπούν τα Χριστούγεννα. Τώρα νιώθουν, ίσως περισσότερο από ποτέ, ότι όλος ο κόσμος τους ανήκει και ότι αυτή η γιορτή είναι ειδικά σχεδιασμένη για εκείνες.

Γιατί το πιστεύουν αυτό; Και τι σημαίνει η πιο ωραία γιορτή του χρόνου για το αιλουροειδές μας κατοικίδιο;

Παντού κουτιά και δώρα

Οι γάτες έχουν λατρεία με τα κουτιά . Τους αρέσει να τα ανοίγουν και να κάθονται μέσα με τις ώρες. Αν, μάλιστα, το κουτί είναι τυλιγμένο με ένα ωραίο περιτύλιγμα είναι το καλύτερο τους. Μπορούν να το κάνουν χίλια κομμάτια ενώ γουργουρίζουν από ευχαρίστηση. Επίσης, υπάρχουν παντού σακούλες δώρων, που μπορούν και μέσα σε αυτές να κάθονται και να “παίρνουν” τον υπνάκο τους.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Δε είναι Χριστούγεννα αν δεν ρίξει το γατόνι μας έστω και μια φορά κάτω το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ή τουλάχιστον αν δεν ρίξει και δε διαλύσει μερικές μπάλες από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Οι γάτες από τη φύση τους, αγαπούν την εξερεύνηση και το σκαρφάλωμα σε δέντρα ή γενικά ψηλά σημεία. Άρα το στολισμένο μας δέντρο το βλέπει σαν τη δική της παιδική χαρά. Μπορεί να πηδήξει πάνω στα κλαδιά του για να αράξει, να λιμάρει τα νύχια της και να παίξει με τα στολίδια του. Τα στολίδια είναι από τα αγαπημένα της παιχνίδια καθώς λατρεύουν τον ήχο που κάνουν όταν πέφτουν κάτω αλλά και το λαμπερό τους χρώμα.

Τζάκι

Αν είστε από τους τυχερούς που έχετε και γάτα και τζάκι να ξέρετε σας ζηλεύουμε – για το τζάκι γιατί γάτα έχουμε. Θα έχετε παρατηρήσει, λοιπόν, ότι στο φουντωτό σας κατοικίδιο αρέσει να κάθεται κοντά στη φωτιά με τις ώρες. Οι γάτες αγαπούν τα ζεστά μέρη και πολύ συχνά θα τις δούμε να κάθονται είτε κοντά σε μια σόμπα, είτε στο τζάκι, είτε στο σημείο που πέφτει ο ζεστός αέρας του κλιματιστικού. Αυτές, λοιπόν, τις μέρες που ίσως μένουμε περισσότερες ώρες σπίτι μας, έχουμε κάποιο θερμαντικό σώμα να μας ζεσταίνει και η γάτα μας το εκτιμάει. Θεωρεί ότι το κάνουμε ειδικά για εκείνη, ότι είναι κάτι σαν το χριστουγεννιάτικο δώρο της και ότι είναι το “ευχαριστώ” μας που υπάρχει στη ζωή μας.

Αγκαλιές και φιλιά

Ας μην είμαστε και αχάριστοι. Οι γάτες μας μάς αγαπούν και τους λείπουμε. Τις ημέρες των Χριστουγέννων περνάμε περισσότερες ώρες μαζί τους, οπότε μπορούμε να τους δώσουμε την προσοχή και τη φροντίδα που τόσο έχουν ανάγκη. Μάλλον θεωρούν ότι είμαστε στο σπίτι για να χουχουλιάζουμε παρέα και εν μέρει αυτό είναι αλήθεια. Εξάλλου, δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από το να είσαι αγκαλιά με το ζωάκι σου και να γεμίζεις από χαρά και αγαλλίαση.

Εμείς να ευχηθούμε Καλά Χριστούγεννα και ελπίζουμε να είναι τόσο μοναδικά, όμορφα και ξεχωριστά όσο το λατρεμένο μας κατοικίδιο.

ΠΗΓΗ-φώτος: topetmou.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα