Κυριακή, 28/04/2024 | 12:45

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πρέβεζας

312 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/12/2023, 11:55 πμ | 0 σχόλια

Τη “Συνέχιση Λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πρέβεζας” στο Πρόγραμμα “Ήπειρος 2021-2027” υπέγραψε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Η πράξη αφορά στη συνέχιση λειτουργίας του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πρέβεζας έως και 31-12-2025, που έχει ως στόχο να υποστηρίξει το Δήμο στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασής του.
Στόχος, η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου.
Ωφελούμενοι/ες της πράξης είναι πολίτες που διαβιούν στην περιοχή παρέμβασης του Κέντρου Κοινότητας και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος “Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα”, καθώς και μετανάστες, ΑμεΑ, Ρομά και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα