Δευτέρα, 29/04/2024 | 19:45

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Δεν πάει άλλο! Απεργούμε!

269 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/12/2023, 10:06 πμ | 0 σχόλια

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΣΕ! 

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 7:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ

ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ! ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Κάθε μέρα διαπιστώνουμε ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των οικογενειών μας για διατροφή, στέγαση, θέρμανση, κίνηση, ψυχαγωγία. Την ίδια στιγμή ένας στους δύο συναδέλφους δεν γνωρίζει αν θα έχει δουλειά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, γιατί εργάζεται με σχέσεις εργασίας με ημερομηνία λήξης, ενώ η ζωή του δεν μπορεί να περιμένει. Και όμως μπροστά μας βλέπουμε να γίνεται πάρτι εκατομμυρίων με εργολαβίες, ιδιωτικοποιήσεις, αναπτυξιακούς οργανισμούς, λεφτά να δίνονται απλόχερα στη πράσινη ανάπτυξη. Το κράτος, ως εργοδότης μας, αποδεικνύεται ανίκανο να καλύψει τις ανάγκες μας, την ίδια στιγμή που είναι πολύ ικανό να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Καμία αναμονή! Διεκδικούμε όλα όσα έχουμε ανάγκη! 

Λέμε στην κυβέρνηση και στους προκάτοχούς της ότι δεν μπορούν να μας νανουρίσουν με το παραμύθι ότι αν αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας θα ζήσουμε κι εμείς καλύτερα. Ότι ταβάνι στις διεκδικήσεις μας δεν είναι οι δημοσιονομικές αντοχές, αλλά οι δικές μας ανάγκες για εργασία και ζωή στο μπόι του ανθρώπου.

Είναι πρόκληση τα ψίχουλα που βαφτίζουν αυξήσεις. Μας δίνουν 5% όταν από το 2009 έχουμε χάσει 50% και ο πληθωρισμός στα είδη που χρειαζόμαστε για να ζήσουμε τρέχει με 20%. Αλήθεια μπορούν να ζήσουν όλοι αυτοί τις οικογένειές τους με αυτά που παίρνουμε για μισθό?

Ο κλάδος μας μετράει 65 νεκρούς, εκατοντάδες σακατεμένους από το 2014 μέχρι σήμερα, ενώ οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν. Τα εργοδοτικά εγκλήματα πάνε χέρι με χέρι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ελλιπή κατάρτιση σε ανθρώπους που μόλις μάθουν τη δουλειά, φεύγουν, αλλά και την ελλιπή χορήγηση ΜΑΠ, την απουσία γενικότερα μέτρων ασφαλείας και κατάλληλων συνθηκών στους χώρους δουλειάς, γιατί ενδιαφέρονται να κόβουν το κόστος των υπηρεσιών, αδιαφορώντας για τις ζωές μας!

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι τραγική. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ολοκληρώσει το έργο, να διαλύσει ότι έχει απομείνει από τη δημόσια υγεία, για να ζει κανείς μόνο αν έχει να πληρώσει. Τα κοράκια των τραπεζών εκμεταλλεύονται τις δυσκολίες μας και με τη βοήθεια των νόμων που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις βγάζουν σε πλειστηριασμούς 700.000 κατοικίες.

Αρνούμαστε να σιωπήσουμε μπροστά στη γενοκτονία στη Παλαιστίνη, τα εγκλήματα πολέμου με θύματα χιλιάδες παιδιά και αμάχους, από το κράτος του Ισραήλ, με τη συμμετοχή και της δικής μας κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Για ξένες επεμβάσεις και εξοπλισμούς ξοδεύουμε δις την ώρα που εμείς μετράμε το ευρώ.

 Θέλουμε πραγματικές αυξήσεις και μόνιμη και σταθερή δουλειά! 

Δεν θα περιμένουμε να τα χάσουμε όλα! Έχουμε τη δύναμη, θα τους τσακίσουμε!   Κάνουμε την αγανάκτηση αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς. . Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Αποσύνδεση του μισθού από την αντιδραστική αξιολόγηση και στοχοθεσία. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη.
  • Κατάργηση της διάκρισης που υπάρχει στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων όπου οι υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ ανεβαίνουν ένα μισθολογικό κλιμάκιο κάθε 2 χρόνια ενώ οι ΔΕ και ΥΕ κάθε 3 χρόνια. Μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας. 
  • Κατάργηση του χαρατσιού 2% της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας». 
  • Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων η «παγωμένη» διετία 2016-2017. 
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία. 
  • Πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα για την ένταξη του υπαλλήλου σε μισθολογικό κλιμάκιο κατά τον διορισμό του στο δημόσιο. 
  • Επέκταση και χορήγηση χωρίς καμιά περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην Ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην Ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Μισηρλής Γεώργιος

Ο Γραμματέας 

Νίτσας Χρήστος

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα