Δευτέρα, 29/04/2024 | 04:37

Πρέβεζα: Το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.Χρυσοστόμου την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια

429 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/12/2023, 11:05 πμ | 0 σχόλια

Από την παραμονή της πρωτοχρονιάς θα ξεκινήσει ο εορτασμός της εκκλησίας μας για την έλευση του νέου έτους.
Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης θα λειτουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος με κληρικούς της πόλης, όπου θα τελεσθεί η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου (Μονοκλησιά).
Στις έξι το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Εσπερινό του Αγίου Βασιλείου καθώς και στη λειτουργία της 1ης Ιανουαρίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για την εορτή του Αγίου Βασιλείου και την Περιτομή του Χριστού.
Στις 10.30 θα ακολουθήσει η τέλεση της δοξολογίας για το νέο έτος.
Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στην ακολουθία των Μεγάλων Ωρών στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους.
Την παραμονή των Θεοφανείων το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου θα τελέσει τον Αγιασμό, ενώ την ίδια ημέρα στις 6 το απόγευμα θα χοροστατήσει στον Μέγα Εσπερινό του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους. Να σημειωθεί ότι θα είναι ο μοναδικός Ναός όπου θα τελεστεί Εσπερινός.
Ανήμερα των Θεοφανείων στον Ι.Ν του Αγίου Χαραλάμπους θα πραγματοποιηθεί η θεία λειτουργία, ενώ θα ακολουθήσει ο Αγιασμός των Υδάτων στις 11 το πρωί στον θαλάσσιο χώρο μπροστά από το δημαρχείο της Πρέβεζας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα