Κυριακή, 28/04/2024 | 09:17

Πρέβεζα: Συγκίνησαν οι “Sounds of Solidarity” για την Ημέρα της Μεσογείου

382 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/12/2023, 1:08 μμ | 0 σχόλια

Οι « Ήχοι της Αλληλεγγύης¨ γέμισαν τον χώρο της Θεοφανείου, την Τρίτη 28η Νοεμβρίου,  Ημέρα της Μεσογείου, μια ημέρα αναγνώρισης της κοινής μας ταυτότητας και κληρονομιάς σε μια έκφραση ενότητας και σύνδεσης μέσω της παγκόσμιας γλώσσας της μουσικής. H Artifactory σε συνεργασία με την Χορωδία Αρμονία και την πιανίστρια Ελεωνόρα Αποστολίδη και συνδιοργανωτή τον Δήμο Πρέβεζας συμμετείχαν στην Ημέρα της Μεσογείου 2023 με τη μουσική συναυλία “Sounds of Solidarity” η οποία εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Ιδρύματος Anna Lindh και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η συναυλία μεταδόθηκε  μέσω διαδικτύου livestreaming και είναι διαθέσιμη σε όποιον επιθυμεί στο κανάλι YouTube της Artifactor (@artifactory2017)

Η Χορωδία Αρμονία Πρέβεζας υπό τη διεύθυνση της Αμέλια Σταφάνοβα συμμετείχε με το παιδικό τμήμα που παρουσίασε τρία Ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια – «Εξομολογείσθε», «Πούμπαρα» και « Τέσσερα ποιμενικά άσματα» καθώς το «Τα παιδιά κάτω στον κάμπο» από την Οδό ονείρων του Μανώλη Χατζιδάκι με την Ελεονώρα Αποστολίδη να συνοδεύει στο πιάνο. Η μεικτή ενηλίκων παρουσίασε τον «Μέρμηγκας», την «Νησιώτησσα» και της «Της τρύχας το γεφύρι». Η Ελεονώρα Αποστολίδη μοιράστηκε απλόχερα το ταλέντο της παρουσιάζοντας έργα για σόλο πιάνο Ελλήνων συνθετών τα οποία τονίζουν ποικίλα χαρακτηριστικά της ελληνικής μεσογειακής μουσικής παράδοσης.

H Artifactory ευχαριστεί το Ίδρυμα Anna Lindh Foundation για την εμπιστοσύνη στην Aritfactory για μια ακόμα χρονιά, την Χορωδία Αρμονία για την θετική της ανταπόκριση, την Ελεονώρα Αποστολίδη που δέχτηκε να μοιραστεί το ταλέντο της, τον Δήμο Πρέβεζας για την υποστήριξη της όλης εκδήλωσης και ιδιαίτερα το Γραφείο Πολιτισμού για την συνεργασία. 

#AnnaLindhFoundation #MediterraneanDay

 

ARTIFACTORY 

Επικοινωνία: 

Τηλέφωνα: 6973447018

E-mail: secretariat@artifactory.eu

www.artifactory.eu

 

Follow us:          

https://www.facebook.com/artifactory2017

https://www.instagram.com/artifactory2017/

https://www.youtube.com/channel/UCXQs0SaJYmaKD_ExT61H9-w

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα