Τρίτη, 30/04/2024 | 08:31

Πρέβεζα: Επιτυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου “Δρολάπι” του Βαγγέλη Αυδίκου

416 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/12/2023, 1:46 μμ | 0 σχόλια
Το νέο βιβλίο του Πρεβεζάνου λογοτέχνη Βαγγέλη Αυδίκου “Δρολάπι” παρουσιάστηκε στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης από τον Δήμο και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας σε συνεργασία με τις εκδόσεις Εστία, τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Πρέβεζας, τον Σύλλογο “Περί βιβλίου”, την Ένωση Λογοτεχνών Πρέβεζας , τη Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και το βιβλιοπωλείο Bookshop.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας και εντεταλμένος σύμβουλος Λεωνίδας Αργυρός, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Αυδίκο για το έργο του και την προσφορά του στη γνώση και τα κοινά καθώς και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας Δημήτρης Σιόρεντας εκφράζοντας τα συγχαρητήρια των απανταχού Συρρακιωτών για τον συγγραφέα και πανεπιστημιακό Ευάγγελο Αυδίκο.
Για το βιβλίο μίλησαν o συγγραφέας, η Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου φιλόλογος-ποιήτρια, ο Κοσμάς Κοψάρης Μεταδιδακτορικός ερευνητής Γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας, δ/ντής 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας και ο Σπύρος Μπρίκος, υπ. Διδάκτορας Παν/μίου Ιωαννίνων, και συγγραφέας. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν: Αλεξάνδρα Κωστάκη, εκπαιδευτικός και συγγραφέας Ευδοξία Κάκου, φιλόλογος και Κωνσταντίνα Καραπιπέρη μαθήτρια Λυκείου.Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Κική Σακκά.
-Λίγα λόγια για το “Δρολάπι”
Στο βιβλίο τρία ζευγάρια αντιμετωπίζουν τους εαυτούς τους, χωρίς τη σκόνη της συμβατικότητας. Με φόντο τα Τζουμέρκα το δρολάπι (ανεμόβρεχο) και τη Γέφυρα της Πλάκας που πέφτει ο αναγνώστης βλέπει τον κόσμο τους μαζί με τις ψευδαισθήσεις να καταρρέουν.
Οι βεβαιότητες παρασύρονται από το δρολάπι (ανεμόβροχο) που μπορεί να είναι το ποτάμι ή όσες οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές βρίσκονται σε εξέλιξη απορρυθμίζοντας τη ζωή . Οι αφηγηματικοί ήρωες καλούνται να επιλέξουν τα δικά τους μονοπάτια…

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα