Τετάρτη, 01/05/2024 | 19:06

Πρέβεζα: Γιορτινό ταξίδι στην παράδοση και στα έθιμα του δωδεκαημέρου

422 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/12/2023, 6:28 πμ | 0 σχόλια
Ένα γιορτινό ταξίδι με παραδοσιακά κάλαντα από περιοχές της χώρας μας παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο «Χριστουγεννιάτικο χωριό της χαράς», στην Πρέβεζα.
Σε αυτήν τη μουσική περιπλάνηση η παραδοσιακή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Ζάμπα, ερμήνευσαν παραδοσιακά κάλαντα από την Ελλάδα, ενώ η Στέλλα Λένη με τις αφηγήσεις της μας μετέφερε στο Ελληνικό Δωδεκαήμερο με τα ελληνικά ήθη και έθιμα από τα Χριστούγεννα. Οι χορωδοί ως “καλαντιστές” με τις μελωδικές τους φωνές μας θύμισαν τι ακριβώς σημαίνουν τα κάλαντα ανά τους αιώνες.
Παράλληλα τα στελέχη της δημοτικής βιβλιοθήκης πραγματοποιούσαν χριστουγεννιάτικες κατασκευές με τα παιδιά. Μπισκότα και ζεστό κρασί τα κεράσματα από το ζαχαρόσπιτο.
Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα έχει ως εξής:
-17:00 Το Εσπερινό ΕΠΑΛ μας υποδέχεται με χριστουγεννιάτικα γλυκά που θα φτιάξουν μόνοι τους .
-18:00 Πρότυπο Γυμνάσιο Πρέβεζας «Τρίτο Φεστιβάλ Συγχρόνων Τεχνών για παιδιά και εφήβους» μια δραστηριότητα αγάπης, αλληλεπίδρασης Εφήβων – Τρίτης Ηλικίας 18:30 Το ΚΑΠΗ λέει τα κάλαντα με το κ. Ζάμπα Μιχάλη.
-19:30 Στο Πολιτιστικό Κέντρο με τη συμμετοχή μαθητών του Δημοτικού Ωδείου «Σπύρος Δήμας» από την τάξη μονωδίας σε διδασκαλία κας Μαριάνας Τζαφέρη θα πραγματοποιηθεί συναυλία «Αφιέρωμα στην επέτειο 100 χρόνων από τη γέννησή της Μαρίας Κάλλας».
ΠΗΓΗ: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα