Δευτέρα, 29/04/2024 | 10:05

Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του MileSTONES III για τον Δήμο Πρέβεζας- ‘Εμφαση στον τουρισμό και τον πολιτισμό

465 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/12/2023, 5:14 μμ | 0 σχόλια
H παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου MileSTONES III το οποίο υλοποιήθηκε μέσω του διασυνοριακού προγράμματος Interreg Ελλάδα-Αλβανία και περιελάμβανε έργα και δράσεις διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της προώθησης του τουρισμού στη Δωδώνη, την Πρέβεζα το Φοινίκη και την Αυλώνα της Αλβανίας παρουσιάστηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Διώνη στην Πρέβεζα.
Την ενημερωτική δράση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Δαρδαμάνης, Νίκος Παγγές και Γιώργος Σαριάνογλου,ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Φώτης Ζέρβας, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων, αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρέβεζα κλπ.
Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η ειδική συνεργάτιδα του Δήμου Σέβη Κονταξή, ενώ αμέσως μετά πήρε το λόγο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος Λεωνίδας Αργυρός, ο οποίος επεσήμανε τη δυναμική που αναπτύσσει η Πρέβεζα στον τομέα του τουρισμού σημειώνοντας ότι όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι τα επόμενα χρόνια θα “πρωταγωνιστήσει” στο κομμάτι αυτό, αφού πέραν του ήλιου και της θάλασσας διαθέτει δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού αποτελώντας και βάση για εξορμήσεις σε όλη την Ήπειρο.
Η υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος Ιωάννα Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιήθηκαν στις περιοχές των τριών εταίρων που για την Πρέβεζα αφορούσαν το ενημερωτικό κιόσκι που τοποθετήθηκε στην πλατεία Ανδρούτσου, το wi-fi στην παραλία, η παραγωγή βίντεο και λοιπού ενημερωτικού υλικού συνολικού προυπολογισμού περίπου 80 χιλ. ευρώ.
Ακολούθησε διάλογος και τέθηκαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους, ενώ ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος κλείνοντας την εκδήλωση ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην υλοποίηση του προγράμματος εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τα χρόνια που έρχονται.
Σύμφωνα με τον κ.Γεωργάκο το έργο εκσυγχρονισμού των Ιαματικών Λουτρών ενισχύσει τον Ιαματικό Τουρισμό και την προσέλευση επισκεπτών, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του χαρακτήρισε στοίχημα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ζητώντας τη συνεργασία και τις προτάσεις όλων στην προσπάθεια αυτή που θα περιλαμβάνει την αναθεώρηση και τον εκσυγχρονισμό του μάστερ πλάν για τον τουρισμό.
ΠΗΓΗ-φώτος: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα