Πέμπτη, 02/05/2024 | 11:43

Παραδοχή ανικανότητας και τιμωρία σύσσωμου του αθλητισμού το γενικό «λουκέτο»

314 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/12/2023, 8:05 πμ | 0 σχόλια

Δεν τελειώνει η Super League αν η Κυβέρνηση πάει σε λογική «συνολική ευθύνης και τιμωρίας». Θα μπουν στο κάδρο όλοι όταν τρία γεγονότα στα οποία εμπλέκεται ΜΟΝΟ ο Ολυμπιακός οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί σε συγκεκριμένα Μέσα η πληροφορία ότι στη σύσκεψη κορυφής του Σαββάτου (9/12) υπό τον πρωθυπουργό θα πέσει στο τραπέζι και το ενδεχόμενο να αναστολής όλων των διοργανώσεων σε όλα τα αθλήματα!

Ουσιαστικά μιλάμε για ένα σενάριο το οποίο, αν επιβεβαιωθεί θα αποτελεί, από τη μια την απόλυτη παραδοχή ανικανότητας με ένα εγκληματικό τσουβάλιασμα, και από την άλλη καταστροφή για τον ελληνικό αθλητισμό και κυρίως για το ποδόσφαιρο που έχει το πιο πυκνό πρόγραμμα.

Το σενάριο, το οποίο από συγκεκριμένα Μέσα παρουσιάζεται και ως.. μια κάποια λύση, είναι ουσιαστικά μια πράξη συνολικής τιμωρίας πάνω σε ένα σκεπτικό συνολικής ευθύνης.

Όλα αυτά όταν στα τρία πρόσφατα περιστατικά που αμαύρωσαν τον ελληνικό αθλητισμό εμπλέκεται ΜΟΝΟ ο Ολυμπιακός και οι οπαδοί. Τόσο η κροτίδα στον Χουάνκαρ, όσο τα επεισόδια στον Βόλο και η δολοφονική επίθεση στου Ρέντη έχουν «ερυθρόλευκο» χρώμα. ΜΟΝΟ ο Ολυμπιακός και η διοίκηση του δυναμίτισαν το κλίμα με ανακοινώσεις και διαρροές.

Για ποιο λόγο λοιπόν να τσουβαλιαστεί σύσσωμος ο ελληνικός αθλητισμός, για ποιο λόγο να τιμωρηθούν όλοι. Ποια είναι η ευθύνη ομάδων όπως η ΑΕΚ που πριν λίγους μήνες θρήνησε έναν οπαδό της λόγω της εγκληματικής ανικανότητας της αστυνομίας;

Αν το σενάριο ευσταθεί και τελικά εγκριθεί θα βάλει τους πάντες και ουσιαστικά κανέναν στο κάδρο των ευθυνών. Θα αποτελεί την πιο ηχηρή παραδοχή ότι η Κυβέρνηση αδυνατεί να εντοπίσει τους ενόχους και να τους τιμωρήσει καταφεύγοντας σε πρακτικές πολύ σκοτεινών περιόδων.

Το πρωτάθλημα δεν τελειώνει

Ακόμα και σε πρακτικό επίπεδο όμως ιδιαίτερα το πρωτάθλημα της Super League ήδη έχει τιναχτεί στον αέρα και το ενδεχόμενο να μην τελειώσει είναι πολύ μεγάλο. Με τη μια αγωνιστική που αναβλήθηκε τα χρονικά περιθώρια στένεψαν δραματικά. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι βρισκόμαστε σε χρονιά Euro και υπάρχει συγκεκριμένο όριο για να ολοκληρωθεί η αγωνιστική δράση. Παράλληλα αν οι ομάδες μας προχωρήσουν στην Ευρώπη δεν θα μπορούν να αγωνιστούν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Όσοι γνωρίζουν το καλεντάρι τονίζουν πως έστω και μια ακόμα αγωνιστική να αναβληθεί τότε το πρόγραμμα δεν θα βγαίνει με τίποτα. Μια απόφαση λοιπόν για λουκέτο ως το τέλος του χρόνου, όπως παρουσιάζεται από μερίδα των ΜΜΕ, θα έριχνε βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού αθλητισμού και θα διέλυε το πρωτάθλημα.

Για τη συντριπτική πλειονότητα αυτό είναι κάτι καταστροφικό. Για ένα συγκεκριμένο σύστημα όμως που αποδεδειγμένα δεν έχει καμία αναστολή ίσως να είναι και αυτοσκοπός.

Ελπίδα όλων όσων αγαπούν τον αθλητισμό είναι το σενάριο του «λουκέτου» σε όλα τα αθλήματα να αποδειχθεί φρούδα ελπίδα κάποιων και η Κυβέρνηση να τιμωρήσει αυτόν που δημιουργεί τα προβλήματα και όχι τους πάντες ανεξαιρέτως.

ΠΗΓΗ: aek365.org

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα