Παρασκευή, 03/05/2024 | 12:56

Ο Νοστράδαμος είχε «προβλέψει» περισσότερους πολέμους και φτώχεια για το 2024

316 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/12/2023, 2:19 μμ | 0 σχόλια

Περισσότερους πολέμους και φτώχεια μας επιφυλάσσει το 2024, όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα τα όσα έγραφε ο Νοστράδαμος.

Ο γενειοφόρος «προφήτης της καταστροφής» είχε γράψει για περισσότερες εμπόλεμες συρράξεις, πείνα και καταστροφικές πλημμύρες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Ποιος είναι ο Νοστράδαμος

Ήταν ένας αστρολόγος του 16ου αιώνα, γιατρός της πανώλης, ο οποίος είχε κατηγορηθεί ως αιρετικός και μάντης δεινών, με τα ασαφή γραπτά του να έχουν διχάσει την κοινή γνώμη και την επιστημονική κοινότητα: οι ένθερμοι υποστηρικτές του πίνουν… νερό στο όνομά του, αν και οι περισσότερες ακαδημαϊκές πηγές υπογραμμίζουν πως ο συσχετισμός μεταξύ παγκόσμιων γεγονότων και των προβλέψεων του Νοστράδαμου είναι είτε κυρίως προϊόν λανθασμένων ερμηνειών και μεταφράσεων, συχνά ηθελημένων.

Ως «προφήτης της καταστροφής», η ζοφερή κοσμοθεωρία του Νοστράδαμου εικάζεται ότι διαμορφώθηκε από μεγάλες δόσεις της Παλαιάς Διαθήκης και το τραύμα της απώλειας της γυναίκας και των μικρών παιδιών του από ασθένεια, πιθανώς πανούκλα. Ανίκανος να θεραπεύσει τους δικούς του ανθρώπους, φέρεται ότι αποφάσισε να προειδοποιήσει τον κόσμο για τα όλα τα δεινά που τον περιμένουν.

Με τη δημοσίευση του περίφημου βιβλίου του «Les Prophéties» το 1555, είχε προβλέψει μεταξύ άλλων, εσφαλμένα ότι ο τέλος του κόσμου θα έλθει το 1999.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «New York Post», o Nοστράδαμος είχε προβλέψει επίσης ότι πρίγκιπας Χάρι θα γίνει βασιλιάς της Γηραιάς Αλβιώνας.

Ένα από τα αποσπάσματα στο μακροσκελές κείμενό του αναφέρει ότι, ένας «Βασιλιάς των Νήσων» θα «εκδιωχθεί με τη βία» με ορισμένους να πιστεύουν ότι ο Νοστράδαμος αναφέρεται στον βασιλιά Κάρολο της Βρετανίας.

Ένα άλλο απόσπασμα που υποτίθεται ότι είναι για τον πρωτότοκο γιο της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ υποστηρίζει ότι, ύστερα από έναν καταστροφικό πόλεμο, θα φορέσει το στέμμα ένας νέος Βασιλιάς, ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα θα λειτουργεί ως «ειρηνοποιός στη γη».

Ο Βρετανός συγγραφέας και σχολιαστής του Νοστράδαμου, Μάριο Ρίντινγκ, ισχυρίζεται ότι ο Γάλλος γιατρός φέρεται να είχε προβλέψει τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ κι ότι ο διάδοχός της Κάρολος θα αποχωρήσει από το θρόνο λόγω «επίμονων επιθέσεων τόσο στον ίδιο όσο και στη δεύτερη σύζυγό του».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα