Σάββατο, 27/04/2024 | 12:14

Ολοκληρώθηκαν οι Εισηγήσεις του Βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά στην Ολομέλεια της Βουλής

608 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/12/2023, 7:17 μμ | 0 σχόλια

Ολοκληρώθηκαν οι Εισηγήσεις του Βουλευτή Λευκάδας

Θανάση Καββαδά στην Ολομέλεια της Βουλής

στο ερανιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

 

Ολοκληρώθηκαν οι εισηγήσεις του Βουλευτή Ν. Λευκάδας, Αθανάσιου Καββαδά, στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Οργανωτικές και διαδικαστικές διατάξεις για την ανάπτυξη, παρεμβάσεις για την ενίσχυση της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης και άλλες επείγουσες διατάξεις», στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής για το 2023.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου ξεκίνησε στις Επιτροπές τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου με την εισήγηση επί της αρχής, ακολούθησαν στις 12 Δεκεμβρίου η συζήτηση με τους φορείς και η επί των άρθρων εισήγηση, ενώ η β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, αφού παρεμβλήθηκε η συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2024. 

Στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση διήρκησε 2 ημέρες, κατά τις οποίες ο Βουλευτής πραγματοποίησε την πρωτολογία του την Τρίτη 19/12 και τη δευτερολογία του την Τετάρτη, 20/12, ενώ ακολούθησε η ψήφιση του νομοσχεδίου και το κλείσιμο της Βουλής για τις γιορτές.

Στη σύντομη δευτερολογία του, ο Βουλευτής είχε την ευκαιρία να απαντήσει στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, στάθηκε ιδιαίτερα στα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα του νομοσχεδίου καθώς και στα άρθρα που αφορούν την υγεία, τονίζοντας ότι εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της πολιτικής της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση των δημόσιων υγειονομικών υπηρεσιών. 

Έπειτα από μια σύντομη αναφορά στις πολλές θετικές διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις λαϊκές αγορές, την ανανέωση των στόλων των ταξί, των ΚΤΕΛ, των τουριστικών λεωφορείων, την ακρίβεια, τον περιφερειακό τύπο, και τα νέα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, τα οποία, όπως τόνισε, σε λίγες ημέρες αναλαμβάνουν και θα μπορούν, με τις νέες διατάξεις να επιτελέσουν καλύτερα το πολύ σημαντικό τους έργο, έκλεισε τις εισηγήσεις του ως εξής:

«Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών περιβάλλει με την εμπιστοσύνη της την κυβέρνηση. Η αξιοπιστία, η σοβαρή και συγκροτημένη διακυβέρνηση και το μετρήσιμο έργο αποτελούν τα δομικά στοιχεία με τα οποία η κυβέρνηση κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Με αυτά τα στοιχεία συνεχίζει η κυβέρνηση, στοιχεία που είναι ευδιάκριτα στις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου, για το οποίο θέλω να συγχαρώ τον κύριο Παπαθανάση, αλλά και όλο το Οικονομικό επιτελείο, και για αυτό το νομοσχέδιο και για όλα τα άλλα που επεξεργαστήκαμε εδώ στη βουλή το τελευταίο διάστημα, για τα δάνεια, για τη φοροδιαφυγή και φυσικά για τον προϋπολογισμό. 

Στην πολιτική, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Η δεύτερη θητεία της Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιβεβαιώνουν ότι αυτά τα αποτελέσματα οι πολίτες τα αξιολογούν θετικά. Έτσι θα συνεχίσουμε, με συνέπεια, με αποτέλεσμα, με αξιοπιστία, αλλά και με όραμα για το μέλλον. 

Εύχομαι χρόνια πολλά για τις γιορτές που έρχονται, Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά, με Υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας, δημιουργικότητα και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία για όλους.»

 

Το βίντεο της πρωτολογίας μπορείτε να δείτε εδώ (διάρκεια 20’ λεπτά)

Το βίντεο της δευτερολογίας μπορείτε να δείτε εδώ (διάρκεια 9’ λεπτά)

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα