Κυριακή, 28/04/2024 | 02:09

Μερόπη Τζούφη: Φορολογικό νομοσχέδιο: Πως η ΝΔ εξαπάτησε τη μεσαία τάξη

275 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/12/2023, 2:47 μμ | 0 σχόλια

«Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της ΝΔ είναι σκληρό και άδικο για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους» τόνισε η Μερόπη Τζούφη στη Βουλή, υποστηρίζοντας πως η ΝΔ εξαπάτησε το εκλογικό σώμα αποκρύπτοντας σκόπιμα τις προθέσεις της.

Η βουλευτής Ιωαννίνων υπενθύμισε πως το κύριο αφήγημα της ΝΔ ήταν η καταστροφή της μεσαίας τάξης από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδίκαζε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού και θεσμοθέτησης ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, μιλώντας για πολιτικές υπερφορολόγησης που εχθρεύονταν την επιχειρηματικότητα. Ωστόσο, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο επαναφέρει το οριζόντιο και αναχρονιστικό μέτρο των τεκμαρτών εισοδημάτων που -σύμφωνα με όλους τους επαγγελματικούς φορείς- συνοδεύεται από πολυεπίπεδες αδικίες.

Όπως ανέφερε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, «οι φορολογούμενοι με χαμηλά εισοδήματα θα πληρώσουν φόρο για υψηλότερο εισόδημα, ενώ η οριζόντια μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 50% ευνοεί τους ελεύθερους επαγγελματίες με υψηλότερα εισοδήματα και μεγαλύτερες πιθανότητες απόκρυψης του πραγματικού εισοδήματος». Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ευνοεί τα μεγάλα εισοδήματα και δεν προτίθεται να αντιμετωπίσει τη μεγάλη φοροδιαφυγή.

Κλείνοντας, σημείωσε πως έπειτα από ανοιχτό και συνεχή διάλογο με τους επαγγελματικούς φορείς, η Νέα Αριστερά καταψηφίζει το νομοσχέδιο, κατηγορώντας την κυβέρνηση της ΝΔ πως αφήνει στο απυρόβλητο τον προκλητικό πλούτο και αδιαφορεί για κάθε έννοια δικαιοσύνης και κοινωνικής ανταπόδοσης μέσω ενός βιώσιμου και δίκαιου φορολογικού συστήματος.

Μερόπη Τζούφη

βουλευτής Ιωαννίνων / ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα