Δευτέρα, 29/04/2024 | 00:20

Μακροζωία: Οκτώ συνήθειες που προσθέτουν σε έναν 40αρη έως και 24 χρόνια ζωής

383 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/12/2023, 10:02 πμ | 0 σχόλια

Μπορεί να μην έχουμε όλοι στόχο τα 100, σίγουρα όμως θα θέλαμε να φτάσουμε στο βαθύ γήρας με όσο το δυνατόν καλύτερη υγεία. Στο κυνήγι της μακροζωίας οφείλουμε την ύπαρξη της ιατρικής και πολλών της επιστήμης της υγείας, μια συνεχής επιδίωξη για την οποία στο ygeiamou έχουμε γράψει πολλές φορές. Ίσως έφτασε η ώρα να εξετάσουμε πόσα έχουμε αποκομίσει!

Σύμφωνα με μια μελέτη παρατήρησης που παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Διατροφολογικής Εταιρείας ” NUTRITION 2023″, μια εκδήλωση που συγκεντρώνει κορυφαίους επιστήμονες, ερευνητές, γιατρούς και επαγγελματίες της παγκόσμιας και δημόσιας υγείας, ηγετικά στελέχη και εκπροσώπους της βιομηχανίας, των media κ.α., υπάρχουν οκτώ συνήθειες που μπορούν να επιμηκύνουν το προσδόκιμο ζωής έως και 24 χρόνια.

Μέσα από τα στοιχεία 700.000 Αμερικανών βετεράνων σχετικά με το πώς οι υγιεινές τους συνήθειες επηρέασαν το μήκος της ζωής τους, οι ερευνητές κατέληξαν ότι ο τρόπος ζωής μας μέχρι τη μέση ηλικία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για το πόσα χρόνια θα ζήσουμε. Τα ευρήματα έδειξαν ότι η τήρηση των οκτώ συνηθειών έως την ηλικία των 40 μπορούσε να χαρίσει σε έναν άνδρα 24 χρόνια επιπλέον ζωής συγκριτικά με όσους δεν είχαν υιοθετήσει κάποια από αυτές, καθώς και 21 παραπάνω χρόνια για τις γυναίκες αντίστοιχα.

Εσείς πόσες από τις παρακάτω συνήθειες τηρείτε:

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα