Κυριακή, 28/04/2024 | 23:23

Κ. Μπάρκας: Αυτοδίκαιη αναγνώριση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας ως συντάξιμου, χωρίς εξαγορά του

667 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/12/2023, 12:23 μμ | 0 σχόλια

Κώστας Μπάρκας: Αναφορά για την αυτοδίκαιη αναγνώριση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας ως συντάξιμου, χωρίς εξαγορά του

Την αυτοδίκαιη αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας ως συντάξιμου χρόνου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το σύνολο των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ζητούν με Αναφορά τους προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας και Εργασίας δεκατρείς (13) Βουλεύτριες και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Νομού Πρέβεζας, Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Κώστα Μπάρκα. 

Η Αναφορά στηρίχθηκε σε σχετική Επιστολή της Ένωσης Εργαζομένων Υπουργείου Παιδείας (ΕΝ.ΕΡ.Υ.Π). Όπως αναφέρεται στην Αναφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, από τη στιγμή που βάσει του άρθρου 4, παρ. 6 του Συντάγματος, κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων, η συνεπαγόμενη υποχρεωτικότητα της στράτευσης, διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας ως συντάξιμου χρόνου πραγματικής κι όχι πλασματικής ασφάλισης. 

Η αναγνώριση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας ως συντάξιμου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, θα μπορούσε να εφαρμοστεί όπως εφαρμόζεται  για τον υπολογισμό του συνταξιοδοτικού χρόνου κύησης και λοχείας που απολαμβάνουν όλες οι εργαζόμενες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για την θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα