Κυριακή, 28/04/2024 | 14:49

Θανάσης Καββαδάς: Ό,τι είπαμε προεκλογικά το κάνουμε πράξη

507 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/12/2023, 6:32 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Ό,τι είπαμε προεκλογικά το κάνουμε πράξη:

ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, προϋπολογισμού 1.739.891 ευρώ, και για  την καταγραφή του υπάρχοντος οδικού δικτύου σε Λευκάδα και Μεγανήσι»

 

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νίκο Ταγαρά, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να συζητηθούν χωροταξικά και πολεοδομικά θέματα, καθώς και άλλα ζητήματα αρμοδιότητάς του που αφορούν τη Λευκάδα. 

Ο Βουλευτής αρχικά ενημέρωσε τον Υφυπουργό για το εμβληματικό έργο της Μαρίνας στο Βλυχό και ζήτησε την επίσπευση της γνωμοδότησης της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Τόνισε ότι η ταχεία γνωμοδότηση είναι απαραίτητη ώστε να ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαδικασίες του 1ου σταδίου χωροθέτησης της Μαρίνας και να προχωρήσει η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος έγκρισης του γενικού σχεδιασμού και των γενικών περιβαλλοντικών όρων. 

Στη συνέχεια ο Βουλευτής, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παράταση που δόθηκε μέχρι τις 31 Μαρτίου 2024 για την έκδοση βεβαιώσεων όρων δόμησης και προεγκρίσεων για τα κατά παρέκκλιση οικόπεδα, αναφέρθηκε:

Α) Στο πρόγραμμα εκπόνησης τοπικών πολεοδομικών σχεδίων, προϋπολογισμού 1.739.891 ευρώ, στο οποίο κατά προτεραιότητα εντάχθηκαν η Λευκάδα, με τις δημοτικές ενότητες Καλάμου, Καστού, Σφακιωτών, Καρυάς, Λευκάδας, Ελλομένου και Απολλωνίων, καθώς και το Μεγανήσι. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει σύντομα να υλοποιείται, καθώς υπάρχει απόφαση κατακύρωσης σε οριστικό ανάδοχο, με τον οποίο σύντομα θα υπογραφεί η σύμβαση. 

Β) Στο θέμα της εκτός σχεδίου δόμησης σε οικόπεδα άνω των 4 στρεμμάτων και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την υποχρέωση να έχουν πρόσοψη σε αναγνωρισμένη κοινόχρηστη οδό. Έγινε αναφορά στην μεταβατική διάταξη, που θα προχωρήσει άμεσα από το Υπουργείο στις αρχές του χρόνου και θα ρυθμίζει προσωρινά το θέμα μέχρι την οριστική του λύση με το πρόγραμμα για την καταγραφή υφιστάμενων δρόμων στην Νησιωτική Ελλάδα, εκτός Κρήτης και Εύβοιας, προϋπολογισμού 30.000.000 ευρώ. 

Το πρόγραμμα προβλέπει καταγραφή, χαρτογράφηση και κατηγοριοποίηση του υπάρχοντος οδικού δικτύου της χώρας, ανά δημοτική ενότητα, στις περιοχές εκτός των ρυμοτομικών σχεδίων των πόλεων, εκτός των ορίων των οικισμών των νομίμως υφισταμένων προ του έτους 1923 και των οικισμών μέχρι 2000 κατοίκους. Η σύμβαση με τον ανάδοχο έχει υπογραφεί και ο ορίζοντας υλοποίησης είναι 14 μήνες. 

Σχετικά με τη συνάντηση ο Βουλευτής δήλωσε:

«Προεκλογικά είχα δεσμευθεί στους Λευκαδίτες για την υλοποίηση δύο πολύ σημαντικών προγραμμάτων που θα διευθετούσαν οριστικά πολλά πολεοδομικά και χωροταξικά ζητήματα στο νομό: ένα για την καταγραφή του οδικού δικτύου και ένα για την εκπόνηση των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων. 

Προχωρούν και τα δύο.

Με την ολοκλήρωσή τους, οι ιδιοκτήτες ακινήτων στα νησιά μας θα ξέρουν πλέον ακριβώς τι μπορούν να κάνουν στα γεωτεμάχιά τους, πού και τι επιτρέπεται να χτίσουν και, γενικά, πώς μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους. 

Είμαι ευτυχής διότι με αγώνα διεκδικήσαμε και πετύχαμε κατά προτεραιότητα να συμπεριληφθεί η Λευκάδα και στα δύο αυτά προγράμματα, όπως πετύχαμε και την παράταση στα κατά παρέκκλιση οικόπεδα, κι θα μπορέσουμε γρήγορα να δώσουμε οριστικές λύσεις και απαντήσεις στους πολίτες των νησιών μας. Έτσι θα συνεχίσουμε, με συνέπεια και συνέχεια στις δεσμεύσεις μας, με έργο και αλήθεια για τη Λευκάδα».

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα