Σάββατο, 27/04/2024 | 13:22

Θανάσης Καββαδάς: Θα δοθεί παράταση στις συμβάσεις επικουρικού προσωπικού και ΣΟΧ στο ΓΝ Λευκάδας

584 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/12/2023, 6:33 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Θα δοθεί παράταση στις συμβάσεις επικουρικού προσωπικού και ΣΟΧ στο ΓΝ Λευκάδας – Προχωρούν οι διαδικασίες

για την αξιοποίηση του πρώην Ξενοδοχείου Αβέρωφ» –

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας

 

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, είχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να συζητήσουν θέματα αρμοδιότητάς του που απασχολούν το Νομό. Ο Βουλευτής τον συνεχάρη για την αναβάθμιση από τη θέση του Γενικού Γραμματέα σε αυτήν του Υφυπουργού, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα συνεχιστεί η μεταξύ τους άριστη συνεργασία των προηγούμενων ετών. 

Στη συνάντηση, έθεσε κατ’ αρχάς το θέμα της παράτασης των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού και των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ). Ζήτησε την ανανέωση των συμβάσεων και για τις δύο κατηγορίες εργαζομένων για 1 χρόνο. Ο Υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει σύντομα παράταση, ενώ επεσήμανε και την πρόσφατη ανανέωση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού των Κινητών Ομάδων Υγείας έως τις 31 Μαρτίου 2024. 

Συζητήθηκε ακόμα η εξέλιξη στην προκήρυξη 7Κ/2022 του ΑΣΕΠ, στην οποία έχουν βγει οι προσωρινοί πίνακες για το διορισμό 22 νοσηλευτών, 1 ΠΕ, 19 ΤΕ και 2 ΔΕ. Επιπλέον, ζήτησε την έγκριση 1 θέσης ΔΕ χειριστών εμφανιστών/χειριστών ιατρικών συσκευών, ενώ το Νοσοκομείο θα ενισχυθεί και με 1 επιπλέον άτομο ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών Ακτινολογικών Εργαστηρίων. 

Επισημαίνεται ότι έως 13/12/2023 θα πληρωθούν από το Νοσοκομείο Λευκάδας μέρος των υπερωριών του λοιπού προσωπικού και μέχρι το τέλος του έτους θα γίνει εξόφλησή τους, με βάση το κονδύλι των 120.000 ευρώ που ήδη έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας. 

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής τόνισε ότι στόχος αυτήν την τετραετία είναι η αξιοποίηση της περιουσίας του ΓΝ Λευκάδας, μια διαδικασία η οποία ξεκίνησε πριν 2 χρόνια όταν και περιήλθαν τα ακίνητα από την 6η ΥΠΕ στο Νοσοκομείο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο εμβληματικό κτίριο του πρώην ξενοδοχείου Αβέρωφ, το οποίο παραμένει αναξιοποίητο επί δεκαετίες, στην κεντρική αγορά της Λευκάδας, ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την πρόοδο που έχει γίνει μέχρι σήμερα στο συγκεκριμένο ακίνητο και του ζήτησε να εγκρίνει τις επόμενες μέρες το αίτημα του Νοσοκομείου για μακροχρόνια μίσθωσή του με σκοπό την αξιοποίησή του. 

Τέλος, ο Βουλευτής ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου ώστε να λειτουργήσει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο ΓΝ Λευκάδας. Τόνισε ότι η Μονάδα διαθέτει 6 πλήρως εξοπλισμένα κρεβάτια, όμως χρειάζεται η στελέχωσή της με προσωπικό ώστε να ξεκινήσει τη λειτουργία της.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα