Δευτέρα, 29/04/2024 | 18:48

Θανάσης Καββαδάς: Δικαιώθηκε η διεκδίκηση για τα παραδοσιακά καφενεία

613 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/12/2023, 2:08 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Δικαιώθηκε η διεκδίκηση για τα παραδοσιακά καφενεία: εξαιρούνται πλήρως από το τεκμήριο, έπειτα από αίτημά μου από το βήμα της Βουλής  και επιστολή μου προς τον Υπουργό Οικονομικών»

 

Την πλήρη εξαίρεση από το τεκμήριο των καφενείων σε χωριά με λιγότερους από 500 κατοίκους ανακοίνωσε πριν λίγο στη Βουλή ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης. Δικαιώθηκε έτσι η διεκδίκηση του Βουλευτή Ν. Λευκάδας και Αντιπροέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, Θανάση Καββαδά, ο οποίος είχε μεταφέρει το αίτημα στον Υπουργό τόσο χθες βράδυ από το βήμα της Βουλής, όσο και με επιστολή του στις 29 Νοεμβρίου (αρ. πρωτοκόλλου γραφείου Υπουργού 176854/30-11-2023).

Οι παρεμβάσεις του Βουλευτή ήρθαν σε συνέχεια ερώτησης που είχε καταθέσει με αρ.πρωτ. 1610/7-11-23 προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, για τη στήριξη των παραδοσιακών καφενείων σε μικρά χωριά, ώστε τα υφιστάμενα να μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, αλλά και να ανοίξουν καινούρια όπου δεν υπάρχουν. Επιπλέον, είχε πραγματοποιήσει παρέμβαση και στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, στην οποία είναι μέλος, για το ίδιο θέμα, στο πλαίσιο συζήτησης για το δημογραφικό πρόβλημα. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τις αρχές Νοεμβρίου, με την ερώτηση που κατέθεσα για τη στήριξη των παραδοσιακών καφενείων σε μικρά χωριά και συνεχίστηκε με παρεμβάσεις μου στις Επιτροπές της Βουλής, με επιστολή μου στην Υπουργό και με παρέμβαση από το βήμα της Βουλής, σήμερα δικαιώθηκε με την απόφαση του Υπουργού  να τα εξαιρέσει πλήρως από το τεκμήριο. 

Επανέλαβα το επιχείρημα ότι τα καφενεία αυτά, τα οποία λειτουργούν συχνά και ως μικρά παντοπωλεία, είναι ένα κύτταρο κοινωνικής ζωής και ψυχαγωγίας για τους λιγοστούς κατοίκους και ως εκ τούτου, όχι μόνο πρέπει να εξαιρεθούν από το τεκμήριο, αλλά πρέπει να τα στηρίξουμε περαιτέρω.

 

Η Κυβέρνηση για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι αφουγκράζεται την κοινωνία και είναι ευέλικτη όπου χρειάζεται να γίνουν διορθωτικές κινήσεις. Ευελπιστώ ότι η θετική ανταπόκριση του Υπουργού στο αίτημα για εξαίρεση από το τεκμήριο θα βρει συνέχεια και με άλλα μέτρα στήριξης, σύμφωνα και με τις προτάσεις που έχω καταθέσει».

 

Δείτε εδώ την επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Δείτε εδώ την παρέμβαση στη Βουλή για τα καφενεία

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα