Τρίτη, 30/04/2024 | 07:03

Ευάγγελου Αυδίκου «Δρολάπι» «Μακρυγιάννης», Παρασκευή 15 Δεκέμβρη, 8.00 μ.μ.

336 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/12/2023, 10:20 πμ | 0 σχόλια

Το μυθιστόρημα του Ευάγγελου Αυδίκου «Δρολάπι», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εστία, παρουσιάζουν την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη και ώρα 8.00 μ. μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» ο ομώνυμος Σύλλογος, η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – Παράρτημα Άρτας, το Λύκειο των Ελληνίδων Άρτας και ο Όμιλος Μελέτης Ολοκαυτώματος Κομμένου (ΟΜΟΚ). 

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν η Χριστίνα Θεοδωρίκα,  Βιβλιοθηκονόμος – Αρχειονόμος, και η Κυριακούλα Κουτσούμπα, Διοικητικός Υπάλληλος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σχόλιο πάνω στο βιβλίο θα προσθέσει η Ρένα Μανακανάτα, φιλόλογος και Γραμματέας του Λυκείου των Ελληνίδων Άρτας, ενώ  κείμενα του βιβλίου θα αποδώσει η Γιώτα Γιαννάκη, Φιλόλογος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου των Ελληνίδων Άρτας. 

Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Δημήτρης Βλαχοπάνος, φιλόλογος – συγγραφέας και πρόεδρος του Ομίλου Μελέτης Ολοκαυτώματος Κομμένου (ΟΜΟΚ). 

Τι είναι το δρολάπι; «Υδρολαίλαψ» είναι η λέξη που μας έρχεται από παλιά. Η βρόχινη λαίλαπα, η αλύπητη βροχή, ανακατεμένη με δυνατό αέρα. Το μυθιστόρημα οργανώνεται με άξονα το ανεμόβροχο, που εμφανίζεται στην αφήγηση τόσο με την κυριολεκτική όσο και με τη μεταφορική του σημασία.

Τρία ζευγάρια που αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους, χωρίς τη σκόνη της συμβατικότητας. Το δρολάπι και η γέφυρα που πέφτουν παρασύρουν και τις δικές τους ψευδαισθήσεις. Ένας κόσμος καταρρέει. Οι βεβαιότητες παρασύρονται από το ανεμόβροχο, από το ποτάμι ή απ’ όσες οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές βρίσκονται σε εξέλιξη απορρυθμίζοντας τη ζωή.

Ο Ευάγγελος Γρ. Αυδίκος γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1951. Σπούδασε στο Κλασικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εργάστηκε για πολλά χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως φιλόλογος. Είναι ομότιμος καθηγητής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Έχει εκδώσει πέντε μυθιστορήματα, μία συλλογή διηγημάτων και πάνω από είκοσι βιβλία με μελέτες. Από τις εκδόσεις της Εστίας κυκλοφορεί το μυθιστόρημά του Οδός Οφθαλμιατρείου, 2019.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα