Κυριακή, 28/04/2024 | 17:24

Βράβευση του Σπύρου Σουμαλεύρη από την Ακαδημία Αθηνών

340 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/12/2023, 11:43 πμ | 0 σχόλια
Τον Πρεβεζάνο ιατρό Σπύρο Σουμαλεύρη θα βραβεύσει η Ακαδημία Αθηνών για το βιβλίο του με τίτλο: «Ιατροί και υγεία στο Νομό Πρέβεζας- Αναζητώντας το παρελθόν». Η τιμητική βράβευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 στην Ακαδημία Αθηνών.
Να θυμίσουμε το βιβλίο του συμπολίτη μας γιατρού γυναικολόγου Σπύρου Σουμαλεύρη είχε παρουσιαστεί στην πόλη μας από τον Ιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου .
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο που ταξιδεύει τον αναγνώστη πίσω στο χρόνο στην πορεία των δομών υγείας στην περιοχή από την ενετοκρατία μέχρι και σήμερα, ενώ οι γνωστές και άγνωστες πτυχές περιγράφονται με μοναδικές εικόνες στο λεύκωμα. Παραβάλλονται πληροφορίες από ιστορικά αρχεία για την εξέλιξη της ιατρικής περίθαλψης και των υποδοµών σε Πρέβεζα, Πάργα, Φιλιππιάδα και Θεσπρωτικό, ενώ καταγράφονται και πληροφορίες για τους πρώτους γιατρούς.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα