Δευτέρα, 29/04/2024 | 12:47

Ανακοίνωση Ένωσης Λογοτεχνών Πρέβεζας για το βιβλίο του Ευάγγελου Αυδίκου

411 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/12/2023, 6:23 μμ | 0 σχόλια

 Η Ένωση Λογοτεχνών Πρέβεζας –Λογοτεχνική Στέγη Πρέβεζας-, ο Δήμος Πρέβεζας-Δημοτική Βιβλιοθήκη, η Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ο Σύλλογος Περί Βιβλίου Πρέβεζας, ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πρέβεζας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα», οι εκδόσεις  Βιβλιοπωλείον της ΕΣΤΙΑΣ και το bookshopavdikos, συνδιοργανώνουν την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος με τον τίτλο Δρολάπι του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγγραφέα καθώς και ιδρυτικού μέλους της Ένωσης Λογοτεχνών Πρέβεζας κυρίου Ευάγγελου Αυδίκου. Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 18:30. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος-ποιήτρια Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου, ο Μεταδιδακτορικός ερευνητής Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΕΚΠΑ και Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας Δρ. Κοσμάς Κοψάρης και ο συγγραφέας και Υπ. Διδάκτορας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σπύρος Γ. Μπρίκος. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν η φιλόλογος Ευδοξία Κάκου, η μαθήτρια Λυκείου Κωνσταντίνα Καραπιπέρη και η εκπαιδευτικός-συγγραφέας Αλεξάνδρα Κωστάκη. Την εκδήλωση θα συντονίσει η υπεύθυνη της λέσχης ανάγνωσης Κική Σακκά.

     Παραθέτουμε ένα σύντομο απόσπασμα από τη δημοσιευμένη κριτική προσέγγιση του συγγραφέα Σπύρου Γ. Μπρίκου για το βιβλίο Δρολάπι του Ευάγγελου Αυδίκου στο λογοτεχνικό περιοδικό Μανδραγόρας: «Το μυθιστόρημα εξελίσσεται αριστοτεχνικά μέσω εγκιβωτισμών, flash back, μέσα από τις συμπτώσεις της ζωής που φέρνουν τρία ζευγάρια της σύγχρονης Ελλάδας σε επαφή και επικοινωνία. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Ηπειρωτική, όχι μόνο τα Τζουμέρκα όπου ο συγγραφέας επιλέγει να τοποθετήσει τον σταθμό συνάντησής τους, ως μια ρίζα που συνδέει τους ανθρώπους. Το μυθιστόρημα εδράζεται σε ένα στιβαρό ιστορικό πλαίσιο διεθνές, παγκόσμιο, και πραγματεύεται έννοιες και ζητήματα σε γλώσσα πανανθρώπινη. Η επιστήμη μεγάλης κλίμακας που είναι η Ιστορία συναντά τον ψυχαναλυτικό, τον εξατομικευμένο συγγραφικό λόγο που ανήκει στη μικρή κλίμακα».

     Η Ένωση Λογοτεχνών Πρέβεζας εύχεται στον συγγραφέα Ευάγγελο Αυδίκο καλοτάξιδο το νέο του αυτό πόνημα και καλή συνέχεια στο σημαντικό και πολύπλευρο έργο του. 

           Για το προσωρινό ΔΣ της Ένωσης Λογοτεχνών Πρέβεζας,

 Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γενικός Γραμματέας

 Θεόδωρος Κλοντζάρης                                   Σπύρος Γ. Μπρίκος

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα