Σάββατο, 27/04/2024 | 23:38

Ανάγκη επανασύστασης – αναβάθμισης στα Α.Τ. Λούρου, Θεσπρωτικού και Πάργας

710 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/12/2023, 11:44 πμ | 0 σχόλια

Κώστας Μπάρκας: Συνάντηση με την Ένωση Συνοριοφυλάκων Νομού Πρέβεζας

 

Συνάντηση με μέλη του προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης Νομού Πρέβεζας είχε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του κόμματος, Κώστας Μπάρκας.
Τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης Συνοριοφυλάκων του Νομού τόνισαν την ανάγκη επανασύστασης/ αναβάθμισης σε Αστυνομικά Τμήματα, του Λούρου, του Θεσπρωτικού και της Πάργας, από Αστυνομικοί Σταθμοί που είναι σήμερα, καθώς η υπάρχουσα διοικητική διάρθρωση δυσκολαίνει το αστυνομικό έργο σε μια μεγάλης έκτασης γεωγραφική περιοχή, έργο που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται με δυσμενέστερους όρους.
Ο κ. Μπάρκας από την πλευρά του αναγνώρισε ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι πολύπλευρο, καθώς πέρα από το γεγονός ότι εμπλέκονται εκτός από το Προστασίας του Πολίτη και άλλα υπουργεία, όπως το Εσωτερικών και το Οικονομικών για το θέμα των προσλήψεων, οι αστυνομικοί υπάλληλοι εκτελούν ένα εύρος διοικητικού έργου, που ενδεχομένως να αναλάμβαναν κάποιοι άλλοι δημόσιοι φορείς. Παράλληλα, σημείωσε ότι εντός του επόμενου διαστήματος ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα καταθέσει τις προτάσεις του για την Ελληνική Αστυνομία, όπου μεταξύ άλλων περιγράφεται ο σχεδιασμός προσλήψεων/ αποχωρήσεων να γίνεται σε βάθος δεκαπενταετίας, με κύριο βάρος στην εισαγωγή στελεχών μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Παράλληλα, στη συνάντηση τέθηκε το κτιριακό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν πολλές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, με την ακαταλληλότητα των κτιριακών υποδομών και την επιβάρυνση που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες φορολογούμενοι από τα ενοίκια που πληρώνονται. Ο κ. Μπάρκας υπενθύμισε την πρόταση για δημιουργία διοικητηρίου της Αστυνομίας στο πρώην στρατόπεδο Κονκουρή, από τη στιγμή που αυτό περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο, ενώ σημείωσε ότι η χρηματοδότηση ανάλογων υποδομών θα μπορούσε να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Τέλος, ο ίδιος σημείωσε ότι είναι στη διάθεσή τους, ασκώντας τον απαιτούμενο κοινοβουλευτικό έλεγχο για την προώθηση των αιτημάτων τους.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα