Δευτέρα, 29/04/2024 | 15:52

Αγρίνιο: Ανήλικοι λήστεψαν πρακτορείο ΟΠΑΠ και έκαναν πέντε κλοπές

356 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/12/2023, 10:04 πμ | 0 σχόλια

Άμεσα εξιχνιάστηκε η ληστεία που έγινε μια ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης σε ένα πρακτορείο του ΟΠΑΠ σε κεντρικό σημείο του Αγρινίου και συνελήφθησαν μέσα σε λίγες ώρες οι δυο ανήλικοι δράστες ηλικίας 17 και 16 χρόνων, στους οποίους αποδίδονται και πέντε διαρρήξεις.

Οι δυο νεαροί ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού τον υπάλληλο του πρακτορείου, άρπαξαν 1.000 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή με ένα κλεμμένο μοτοποδήλατο. Όμως, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, το δίκυκλο ανατράπηκε και άρχισαν να τρέχουν. Ωστόσο, οι αστυνομικοί ήταν σε επιφυλακή, λόγω της αυξημένης κίνησης στην πόλη κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου και ξεκίνησαν αναζητήσεις αμέσως μόλις ενημερώθηκαν για τη ληστεία. Έτσι, βρήκαν το κλεμμένο μηχανάκι και μια τσάντα που περιείχε ένα μαχαίρι και έναν σιδερολοστό.

Πολύ γρήγορα εντόπισαν και τους δράστες, τους πέρασαν χειροπέδες και στην κατοχή του 17χρονου βρέθηκαν 960 ευρώ από τα χρήματα που είχαν αρπάξει από το πρακτορείο. Από την έρευνα προέκυψε ότι, από τις 10 ως τις 29 Νοεμβρίου, οι δυο ανήλικοι είχαν διαπράξει τέσσερις κλοπές και μια απόπειρα σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ, ένα πρατήριο υγρών καυσίμων και ένα κατάστημα και είχαν αρπάξει το μηχανάκι που χρησιμοποιούσαν, 1.175 ευρώ, λαχεία αξίας 1.362 ευρώ, ένα μαχαίρι και ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Το πρωί της Παρασκευής, έγιναν έρευνες στα σπίτια τους όπου βρέθηκαν το κλεμμένο μηχανάκι με το οποίο διέφυγαν από το πρακτορείο και τα ρούχα που φορούσαν, αλλά και μαχαίρια και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν στις διαρρήξεις. Σε βάρος των δυο “άγουρων” κακοποιών σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία σε βαθμό κακουργήματος που περιλαμβάνει και τους γονείς τους, οι οποίοι συνελήφθησαν για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης τους.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα