Σάββατο, 24/02/2024 | 01:49

Σπύρος Κυριάκης: Άμεση αντιμετώπιση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης στη Διεύθυνση Δασών Πρέβεζας

678 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/12/2023, 5:53 μμ | 0 σχόλια

Σε απάντηση της σχετικής Αναφοράς που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Βουλευτή του νομού κ. Σπυρίδωνα Κυριάκη, γνωστοποιείται ότι το αρμόδιο Υπουργείο και η Κυβέρνηση, έχοντας απόλυτη επίγνωση της αναγκαιότητας ενίσχυσης των Δασικών Υπηρεσιών όλης της Χώρας, δρομολόγησε, μετά από σχεδόν 20 χρόνια, διαδικασίες πρόσληψης τακτικού αλλά και εποχικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη Διεύθυνση Δασών Πρέβεζας, από τους επιτυχόντες του Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2Γ/2022 προβλέπεται να καλυφθούν τρεις (3) θέσεις ΠΕ Γεωτεχνικών/Δασολόγων, ενώ στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγραμματισμού Προσλήψεων έτους 2024 μία (1) θέση ΔΕ Δασοφυλάκων.    

Ο κ. Κυριάκης σε δήλωσή του ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη για την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος, λίγες μόλις ημέρες μετά τη συνάντησή τους στο υπουργείο και συνεχίζει αναφέροντας: ‘’είναι δεδομένη η θέση και η στάση μου ως αρωγός και συμπαραστάτης στην ενίσχυση υποστελεχομένων Δημόσιων Υπηρεσιών του νομού μας, όπως αυτή της Διεύθυνσης Δασών η οποία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της οικολογικής πολιτικής της Κυβέρνησης και δεσμεύομαι για τη συνέχιση των ενεργειών”

 

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας

 

 

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας  –  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πρέβεζα, 17 Νοεμβρίου  2023

 

Προς κύριο Υπουργό  Περιβάλλοντος και Ενέργειας 

ΘΕΜΑ:  ” Υποστελέχωση της Διεύθυνσης Δασών του Ν. Πρέβεζας  “

 

Κύριε Υπουργέ,

 

   Με την παρούσα θα θέλαμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας την κατάσταση που βρίσκεται η Διευθυνση Δασών του Ν. Πρέβεζας. Η υποστελέχωση της εν λόγω Υπηρεσίας, έχει οδηγήσει σχεδόν στη μη λειτουργία της. 

Αυτή τη στιγμή στελεχώνεται από 2 δασολόγους εκ των οποίων η μία κυοφορούσα που θα αδειοδοτηθεί ενώ προβλέπονται βάσει οργανογράμματος 10 δασολόγοι, επίσης υπηρετούν ένας (1) γεωπόνος και δύο (2) διοικητικοί εκ των οποίων ο ένας από απόσπαση. 

Το Δασονομείο Φιλιππιάδος εξυπηρετείται από έναν (1) και μόνο υπάλληλο (γεωπόνο) ενώ το Δασονομείο του Δ. Πάργας στερείται παντελώς υπαλλήλων και εξυπηρετεί μέσω τεσσάρων (4) δασοφυλάκων.

 Θα παρακαλούσαμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος καθώς η συγκεκριμένη Υπηρεσία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της οικολογικής πολιτικής της Κυβέρνησης καθώς και φύλακα της νομιμότητας στον ευαίσθητο τομέα του περιβάλλοντος. 

 

Ο ερωτών βουλευτής

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα