Δευτέρα, 29/04/2024 | 12:45

WTM 2023: Προοπτικές περαιτέρω αύξησης τουριστών στην Ήπειρο από την Βρετανία

394 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/11/2023, 12:27 μμ | 0 σχόλια

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ηπείρου, με έμφαση στον συνδυασμό ορεινού και θαλάσσιου τουρισμού, το φυσικό περιβάλλον, την γαστρονομία, τον πολιτισμό και το πλήθος εναλλακτικών μορφών τουρισμού που διαθέτει, παρουσίασε η Ήπειρος στην Παγκόσμια Τουριστική Έκθεση WTM, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από 6-8 Νοεμβρίου 2023. 

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης,  πραγματοποίησαν 17 συναντήσεις μέσω της επίσημης πλατφόρμας της έκθεσης και μεγάλος αριθμό συναντήσεων εκτός πλατφόρμας με ταξιδιωτικούς πράκτορες, δημοσιογράφους, την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού κι επιτελικά στελέχη αερομεταφορέων, μεταξύ των οποίων η Edelweiss και η Aegean, όπου συζητήθηκαν εκτός από τα υφιστάμενα δρομολόγια, η δυνατότητα ανάπτυξης νέων συνδέσεων από και προς τα Αεροδρόμια Ιωαννίνων και Ακτίου. 

 

Το περιβάλλον και τον πολιτισμό της Ηπείρου, που αποτελούν τους βασικούς πυλώνες για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξή της, ανέλυσε σε ειδική παρουσίαση η Διευθύντρια Τουρισμού κα Μαρκούλα, τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης, στο πλαίσιο του Sustainability Marathon που διοργάνωσε το γραφείο ΕΟΤ  στο Ηνωμένο Βασίλειο & την Ιρλανδία, με προσκεκλημένους δημοσιογράφους και εκπροσώπους μεγάλων  ταξιδιωτικών οργανισμών. 

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου φιλοξενήθηκαν  επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου της Ηπείρου, οι οποίοι πραγματοποίησαν Β2Β συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες από τη Βρετανική κι όχι μόνο αγορά.  

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για τις θεματικές μορφές τουρισμού και ιδιαίτερα για τη δυνατότητα κάλυψης της τελευταίας τάσης στον τουρισμού που αφορά στις διακοπές εμπειρίας (experience tourism).  

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χάρης Λαζάνης, χαρακτήρισε σημαντική κι αναγκαία την παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου στην μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση τουρισμού World Travel Market, τονίζοντας ,μεταξύ άλλων τα εξής: «Βασική προτεραιότητά μας ,είναι να προβάλλουμε τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα  της Ηπείρου ως ελκυστικού προορισμού, ιδανικού για διακοπές 365 μέρες το χρόνο. Η Περιφέρειά μας μπορεί να υποστηρίξει με αξιώσεις τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που αποτελούν τη νέα τάση διακοπών, το συνδυασμό βουνού-θάλασσας, την ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών, με επίκεντρο τη τοπική γαστρονομία  και την αυθεντική φιλοξενία που αναζητά ο κάθε επισκέπτης!»

 ***

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Γ.Γ ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ο Μύρων Φλούρης Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής κι Ανάπτυξης, ο Έλληνας Πρόξενος στο Λονδίνο Χρήστος Γούλας και η Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο Ελένη Σκαρβέλη. Στις συναντήσεις που είχαν  με την αποστολή της Περιφέρειας που  αποτελούνταν από  τον Περιφερειακό Σύμβουλο Χάρη Λαζάνη, τη Δ/ντρια Τουρισμού της Περιφέρειας  Ιουλία Μαρκούλα και την  Ειδική Σύμβουλος Αρετή Στασινού, επεσήμαναν τη  δυναμική που καταγράφει η Ήπειρος στον τουρισμό ενώ συζητήσαν και περαιτέρω προοπτικές και συνέργειες  συνολικής προβολής του προορισμού. Επισκέψεις στο περίπτερο της Ηπείρου πραγματοποίησαν επίσης Περιφερειάρχες και επιτελικά στελέχη τουρισμού της αυτοδιοίκησης.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα