Πέμπτη, 02/05/2024 | 05:01

ΥΓΕΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Α.Ε.: Υπερσύγχρονος τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακός μαστογράφος

7484 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/11/2023, 12:04 μμ | 0 σχόλια

Στο τμήμα Ψηφιακής Μαστογραφίας λειτουργεί ο νέος υπερσύγχρονος και μοναδικός στον νομό Θεσπρωτίας Ψηφιακός Μαστογράφος Amulet Innovality της Fujifilm. Ο συγκεκριμένος Μαστογράφος πραγματοποιεί Ψηφιακή Μαστογραφία DR Νέας Γενιάς και με την μοναδική τεχνολογία που φέρει (ανιχνευτή διπλής στρώσης άμορφου Σεληνίου με οπτικούς διακόπτες ) επιτυγχάνει καλύτερη απεικόνιση με την μισή δόση ακτινοβολίας συγκριτικά με τα συστήματα Ψηφιακής Μαστογραφίας CR. Επίσης συγκρινόμενο και με άλλα ομοειδή του μηχανήματα Ψηφιακής Μαστογραφίας DR, δίνει δόση ακτινοβολίας μειωμένη κατά 20 – 30 % διατηρώντας επιπρόσθετα εξαιρετική ποιότητα εικόνας.
Ο ειδικός σχεδιασμός και η υψηλή τεχνολογία του Ψηφιακού Μαστογράφου Amulet, βελτιώνουν τον χρόνο εξέτασης και την άνεση της κάθε εξεταζόμενης. Συγχρόνως επειδή επιτυγχάνεται η υψηλότερη δυνατή ανάλυση εικόνας, μειώνονται δραματικά οι εντοπιστικές, μεγεθυντικές μαστογραφίες.

Το Τμήμα Απεικόνισης Μαστού είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας Μαστογράφο, προκειμένου να εξασφαλίζεται υψηλής ποιότητας απεικόνιση. Το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του Τμήματος είναι άρτια εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο στο μαστό διαθέτοντας πολυετή εμπειρία.  Στο Τμήμα διενεργούνται ψηφιακές μαστογραφίες τόσο στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου (screening) όσο και διαγνωστικές μαστογραφίες στο πλαίσιο επίλυσης κλινικών προβλημάτων του μαστού. Η διάγνωση γίνεται από εξειδικευμένο στις απεικονίσεις του μαστού ιατρό ακτινοδιαγνώστη, που αξιολογεί άμεσα τις εξετάσεις, διερευνά περαιτέρω τυχόν ευρήματα που προκύπτουν και ενημερώνει άμεσα τους ασθενείς για τα αποτελέσματα της εξέτασής τους.

Στη διαγνωστική διαδικασία το υπερηχογράφημα στον έλεγχο των μαστών δρα συμπληρωματικά και εκτελείται κατά περίπτωση ανάλογα με τα ευρήματα της μαστογραφίας.

Προετοιμασία για τη μαστογραφία:

Την ημέρα της εξέτασης: Μετά την καθημερινή σωματική περιποίηση μη χρησιμοποιείτε αποσμητικά, καλλυντικά, άρωμα κοντά στην περιοχή των μαστών ή των μασχαλιαίων κοιλοτήτων. Φορέστε άνετα ρούχα που μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα π.χ. ένα πουκάμισο Φέρτε μαζί σας προηγούμενες εξετάσεις και διαγνώσεις που έχουν γίνει σε άλλα κέντρα για σύγκριση.

Η εξέταση μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο σε γυναίκες όσο και, σε ειδικές περιπτώσεις, σε άνδρες και διαρκεί συνολικά 15 με 20 λεπτά.

Πότε πρέπει να γίνεται.
Μεταξύ της 4ης και της 10ης ημέρας του κύκλου, μετρώντας από την πρώτη ημέρα που εμφανίστηκε η έμμηνος ρύση και όχι από το τέλος της περιόδου.
Σε γυναίκες χωρίς οικογενειακό ιστορικό, η πρώτη μαστογραφία ή η μαστογραφία αναφοράς, όπως λέγεται, θα πρέπει να γίνεται μεταξύ 35 και 40 ετών.
Σε γυναίκες με επιβαρημένο ιστορικό, η μαστογραφία πρέπει να γίνεται περίπου 10 χρόνια νωρίτερα από την ηλικία στην οποία εμφανίστηκε ο καρκίνος του μαστού στο μέλος της οικογένειας. Κάνοντας μαστογραφία κάθε χρόνο, δίνεται η δυνατότητα, αν στο μεταξύ αναπτυχθεί κάποια κακοήθεια, να μπορούμε να την εντοπίσουμε σε πολύ αρχικό στάδιο και κατά συνέπεια να έχουμε καλύτερη πρόγνωση και αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

 Γιατί να μην κάνω μόνο υπερηχογράφημα μαστού; Αντικαθιστά τη  μαστογραφία;Η μαστογραφία και το υπερηχογράφημα  έχουν συμπληρωματικό ρόλο στη διάγνωση και τον έλεγχο του μαστού, καθώς τα ευρήματα και οι αλλαγές στην αρχιτεκτονική του μαστού απεικονίζονται με διαφορετικό τρόπο στην κάθε μέθοδο. Για τον λόγο αυτό η μια εξέταση δεν αντικαθιστά την άλλη. Ειδικά στις νεαρές γυναίκες, το υπερηχογράφημα, ενδείκνυται έναντι της μαστογραφίας λόγω του ότι δεν επηρεάζεται η απεικονιστική δυνατότητα από την αυξημένη πυκνότητα του μαστού.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα