Κυριακή, 28/04/2024 | 00:57

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στην Π.Ε. Πρέβεζας

882 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/11/2023, 6:07 μμ | 0 σχόλια

Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας φέρνει το Πλανητάριο στον τόπο μας.

Στράτος Ιωάννου: «Οι εκπαιδευτικές δράσεις με αντικείμενο την Αστρονομία που διοργανώνει η Π.Ε. Πρέβεζας, μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ, θα εκπλήξουν ευχάριστα παιδιά και εφήβους»

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας διοργανώνει δωρεάν εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με αντικείμενο την αστρονομία για παιδιά και εφήβους, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας ΤΕΒΑ, στις έδρες των τριών Δήμων.

Η δράση διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας σε συνεργασία με το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο –«Planetarium on the Go» δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά όλων των ηλικιών, να γνωρίσουν τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος. 

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο παρέχει μία υψηλής ποιότητας, συναρπαστική και διασκεδαστική υπηρεσία σε μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για το μόνο φορητό πλανητάριο με σταθερό θόλο για υψηλής ποιότητας προβολή, με ψηφιακές παραστάσεις ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360◦). Οι εικόνες προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του θόλου, ώστε να περιβάλλουν πλήρως το κοινό. 

H συγκεκριμένη δράση, που αποτελεί μια μοναδική οπτικοακουστική διδακτική παράσταση, θα  συμβάλλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, θα διευρύνει τους ορίζοντες των θεατών, θα εμπνεύσει και θα εκπαιδεύσει για όσα μας περιβάλλουν, για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν.

Παράλληλα θα έχουν όλοι τη δυνατότητα να παρατηρήσουν ζωντανά με το τηλεσκόπιο – το άστρο μας τον Ήλιο με ειδικά φίλτρα την ημέρα ή τον έναστρο ουρανό το βράδυ, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Με το νέας τεχνολογίας τηλεσκόπιο eVscope, θα υπάρχει η δυνατότητα παρατήρησης αντικειμένων βαθέως ουρανού – νεφελώματα, αστρικά σμήνη, άλλους μακρινούς γαλαξίες – ακόμη και από αστικό περιβάλλον.

 

Το Φορητό Πλανητάριο και τα τηλεσκόπια θα βρίσκονται:

  •  Πρέβεζα, στην Πλατεία Ανδρούτσου: 

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, ώρες: 17:00-22:00, 

Σάββατο 18 Νοεμβρίου, ώρες 12:00-15:30 και 17:30-22:00 

Κυριακή 19 Νοεμβρίου, ώρες 10:30-16:00, 

  • Φιλιππιάδα  

Σάββατο 25 Νοεμβρίου, ώρες 12:00-15:30 και 17:30-21:30

  • Καναλάκι  

Κυριακή 26 Νοεμβρίου, ώρες 11:00-19:00

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου ανέφερε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και υλοποιεί αρκετά χρόνια τώρα το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, το οποίο προσφέρει πολύτιμη αρωγή σε 2.000  συμπολίτες μας. Στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Προγράμματος ΤΕΒΑ, η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας διοργανώνει δράσεις, που απευθύνονται πρωτίστως  στους ωφελούμενος του προγράμματος αλλά και σε όλο τον πληθυσμό καλύπτοντας κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες. Με τη δράση αυτή καλούμε όλα τα παιδιά να ανακαλύψουν τα μυστικά του διαστήματος και όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα του ανθρώπου που αφορούν το σύμπαν. 

 

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί το Πρόγραμμα Προβολών του Φορητού Ψηφιακού Πλανητάριου.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα