Κυριακή, 28/04/2024 | 23:29

Πρέβεζα: Το πρώτο παιδικό βιβλίο της Αλεξάνδρας Κωστάκη ξεκίνησε το ταξίδι του

517 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/11/2023, 1:43 μμ | 0 σχόλια
Το πρώτο παιδικό βιβλίο-παραμύθι της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Αλεξάνδρας Κωστάκη με τίτλο “Η Λέξω, το αγόρι-δέντρο και ο θησαυρός του δάσους” παρουσιάστηκε στην Θεοφάνειο αίθουσα τέχνης από το Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Πρέβεζας, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας και με τη συνεργασία των εκδόσεων Διάνοια, της νεοσύστατης Ένωσης Λογοτεχνών Πρέβεζας και τον Σύλλογο “Περί Βιβλίου” Πρέβεζας.
Το παραμύθι της κ. Κωστάκη παρουσίασαν ο ομότιμος καθηγητής Παν/μίου Ιωαννίνων και πεζογράφος κ. Ευάγγελος Αυδίκος, ο οποίος ανέλυσε την αξία και την ανάγκη της αφήγησης και της ανάγνωσης του παραμυθιού στην εποχή μας, και η κ. Αλίκη-Φρειδερίκη Νάσση, η οποία επικεντρώθηκε στην λογοτεχνική , φιλολογική και παιδαγωγική του αξία.
Το δικό τους ρόλο “έπαιξαν” και τα παιδιά που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση τα οποία ανέβηκαν στη σκηνή και μέσα από αινίγματα και γρίφους έπαιξαν και προσπάθησαν να ανακαλύψουν τον κρυμμένο θησαυρό.
Η συγγραφέας Αλεξάνδρα Κωστάκη φανερά συγκινημένη ευχαρίστησε το κοινό και ειδικά τα παιδιά για την παρουσία τους στην εκδήλωση και υπέγραψε αντίτυπα του πρώτου της παραμυθιού.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Αικατερίνη Κορωναίου (Βιβλιοθηκονόμος MSc) υπάλληλος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
ΠΗΓΗ-φώτος: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Παρόμοια άρθρα