Δευτέρα, 29/04/2024 | 06:27

Τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας 83χρονης καρκινοπαθούς φέρνουν στη Βουλή 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

583 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/11/2023, 11:48 πμ | 0 σχόλια

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Τραγικές οι συνέπειες του πτωχευτικού της Νέας Δημοκρατίας»

Τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας 83χρονης καρκινοπαθούς στο Κουκάκι φέρνουν στη Βουλή με ερώτησή τους 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, με πρωτοβουλία της Έφης Αχτσιόγλου και του Νάσου Ηλιόπουλου.

Όπως τονίζουν, σύμφωνα με δημοσίευμα, η 83χρονη γυναίκα έχει χρέη από επαγγελματική δραστηριότητα και πέρυσι ένα άλλο ακίνητό της βγήκε σε πλειστηριασμό. Τώρα ακολούθησε η κύρια κατοικία της, η αξία της οποίας εκτιμήθηκε στις 170.000 ευρώ και βγήκε σε πλειστηριασμό για τμήμα της οφειλής της, το οποίο δεν ξεπερνά τις 24.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται από τον δικηγόρο της 83χρονης, ο πλειστηριασμός είναι παράτυπος καθώς η κατάσχεση έχει απορριφθεί από το Κτηματολόγιο για τυπικούς λόγους. Ταυτόχρονα, εκκρεμεί αίτηση της 83χρονης ως ευάλωτο φυσικό πρόσωπο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, με το πτωχευτικό πλαίσιο που δημιούργησε, αφήνει χωρίς καμία ουσιαστική προστασία του πολίτες που βρέθηκαν σε οικονομική δυσχέρεια, ενώ το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους διογκώνεται. Από τη στιγμή που τέθηκε σε ισχύ ο πτωχευτικός κώδικας της ΝΔ καταργήθηκε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας και η ρευστοποίηση των περιουσιών έγινε βασική επιδίωξη. Οι τράπεζες και τα funds έχουν απόλυτη ελευθερία να μην αποδέχονται ρυθμίσεις χρεών. Πλέον είναι προφανές από τα δείγματα της καθημερινότητας ότι ούτε οι πιο ευάλωτοι πολίτες δεν μπορούν να προστατευθούν.

Καταλήγοντας ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών:

–      Γνωρίζει τις καταγγελίες για τον εν λόγω πλειστηριασμό και τι θα πράξει για να ακυρωθεί;

–      Θα μπουν αυστηροί κανόνες στη λειτουργία funds, servıcers και τραπεζών για να προστατεύονται οι πολίτες και να μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους;

–      Θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων που βρέθηκαν σε οικονομική δυσχέρεια και αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν;

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα