Κυριακή, 28/04/2024 | 08:00

Συμβαίνει διαχρονικά: Αμηχανία, φόβος ή κόμπλεξ Νεοδημοκρατών φορέων με το “Πολυτεχνείο”;

351 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/11/2023, 9:03 πμ | 0 σχόλια

 

Σαν να είναι πολιτικά ποντίκια και να κρύβονται στα λαγούμια τους, μοιάζει αυτή η πολιτική τους συμπεριφορά χρόνια τώρα, κάθε φορά που έρχεται επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ο λόγος για Νεοδημοκράτες εκπροσώπους φορέων που κάθε φορά που πρόκειται για εθνική εορτή ή για άλλη μέρα, μας βομβαρδίζουν με μηνύματα και δελτία τύπου, όταν όμως έχουμε επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η απουσία τους είναι εκκωφαντική!

Έχουν καπηλευτεί οι αριστεροί την επέτειο; Είναι υπέρ της Χούντας των Συνταγματαρχών; Να μας δώσουν μια εξήγηση, γιατί αυτή η πολιτική τους συμπεριφορά συμβαίνει διαχρονικά και κάθε φορά προκαλεί ερωτηματικά.

Και προκαλεί ερωτηματικά και για τον λόγο ότι με την πτώση της Χούντας τη διακυβέρνηση ανέλαβε ο Εθνάρχης -κατά τους Νεοδημοκράτες φορείς- Κωνσταντίνος Καραμανλής τα ηνία της χώρας. Δεν γίνεται να δέχονται ως Εθνάρχη τον Καραμανλή και να μη δέχονται το ότι η χώρα ήταν στο γύψο την θλιβερή 7ετία!

Τι τους συμβαίνει κάθε φορά που έχουμε επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου; Έχουν αμηχανία; Έχουν φόβο; Έχουν κόμπλεξ;

Τόσοι και τόσοι αιρετοί προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ κι όμως ούτε ένας (!!!) να στείλει, να κάνει μία δήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Να πει την άποψή του, έστω κι αν είναι διαφορετική! Κανένας και τίποτα, στόματα ερμητικά κλειστά. Καμία αντίδραση!

Για μένα η επέτειος του Πολυτεχνείου συμβολίζει την εξέγερση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού ενάντια στην τυραννική και άδικη Χούντα των Συνταγματαρχών. Πρωτοστάτησαν αριστεροί, πρωτοστάτησαν φοιτητές και τη σκυτάλη πήρε η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Δεν το δέχονται αυτό; Δεν συμφωνούν;

Η πολιτική τους συμπεριφορά που μοιάζει με πολιτική συμπεριφορά Ποντίων Πιλάτων κάθε φορά που έχουμε επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προκαλεί ερωτηματικά.

Το αν πέτυχε για τη χώρα και την οδήγησε εκεί που θα έπρεπε η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι ένα κεφάλαιο που σηκώνει μεγάλη συζήτηση, αλλά ιστορικά είτε αρέσει σε ορισμένους είτε όχι, η Ελλάδα αντιστάθηκε και νίκησε την Χούντα!

Συμβαίνει διαχρονικά: Αμηχανία, φόβος ή κόμπλεξ  Νεοδημοκρατών φορέων με το “Πολυτεχνείο”; Πολύς κόσμος που έχει ως φάρο για τη δημοκρατία μας την εξέγερση του Πολυτεχνείου και ορθώνει το  ανάστημά του στο “Ποτέ ξανά” ψηφίζει πολλούς από δαύτους… και το χειρότερο είναι ότι αυτή η κατάσταση έχει συμπαρασύρει και… ΠΑΣΟΚΟΥΣ!

Σας θυμίζω ότι για κάποιες δεκαετίες οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ήταν μπροστάρηδες σε πορείες και εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου…

Η εξέγερση της 17ης Νοεμβρίου εξιδανικεύθηκε, αμφισβητήθηκε, έγινε αντικείμενο ερευνών και έριδας, αποτέλεσε πεδίο εκμετάλλευσης και καπηλείας, αλλά σίγουρα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Σπύρος Πλέουρας

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα