Σάββατο, 27/04/2024 | 18:29

Στράτος Ιωάννου: Η κλιματική κρίση είναι γεγονός-Απαιτείται διαρκής ετοιμότητα

559 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/11/2023, 12:42 μμ | 0 σχόλια

 Συνεδρίαση Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Πρέβεζας ενόψει της χειμερινής περιόδου, έτους 2023-2024.

 

Στράτος Ιωάννου: «Η κλιματική κρίση είναι γεγονός. Απαιτείται διαρκής ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την χειμερινή περίοδο»

 

Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2023 στις 11.00 πμ η  συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πρέβεζας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου με θέμα τον σχεδιασμό μέτρων πρόληψης και δράσης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση φαινομένων (Πλημμύρες – Κατολισθήσεις – Χιονοπτώσεις) ενόψει της χειμερινής περιόδου 2023-2024. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους φορείς για την παρουσία τους και για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων και ιδιαίτερα τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου κο Δημήτρη Μαυρογιώργο και ζήτησε την συνεργασία όλων για τον καλύτερο συντονισμό του μηχανισμού και τη βέλτιστη προετοιμασία ενόψει της χειμερινής περιόδου προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν πιθανά φαινόμενα αντίστοιχα με εκείνα που έπληξαν τη Θεσσαλία .

«Να είμαστε όλοι σε μεγαλύτερη εγρήγορση, Δήμοι, Περιφέρεια και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα και να αποφύγουμε καταστάσεις αντίστοιχες με αυτές που αντιμετώπισε η Θεσσαλία»  τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Πρέβεζας και ενημέρωσε πως  η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένους καθαρισμούς σε ρέματα και ποταμούς και αποστραγγιστικούς αύλακες προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Στη συνέχεια ο κος Μαυρογιώργος αναφέρθηκε στη σημασία της προετοιμασίας και της διαρκούς ετοιμότητας. Τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος είναι η ανθρώπινη ζωή και δευτερεύουσας σημασίας η περιουσία. Κάνοντας Ειδική Μνεία στη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας για τη μέγιστη συνεισφορά της στη Θεσσαλία, τη συνεχάρη, όπως συνεχάρη και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ετοιμότητα της και την επιτυχή αντιπυρική περίοδο, καθώς και την Ε.Λ.Α.Σ και το Λιμενικό για τον επιτυχή συντονισμό.

Ακολούθησε ένας σύντομος απολογισμός πεπραγμένων της αντιπυρικής περιόδου που ολοκληρώθηκε, από το διοικητή ΔΙ.Π.ΥΝ. Πρέβεζας κ. Αθ. Μικρούλη.

Τέλος, όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες τοποθετήθηκαν προς την κατεύθυνση της ετοιμότητας και συνεργασίας με στόχο τη βέλτιστη αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων και την προάσπιση της ανθρώπινης υγείας

Στην συνεδρίαση πήραν μέρος ο κ. Δ. Μαυρογιώργος Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, κ. Ν. Ζαχαριάς Δήμαρχος Πάργας, ο κ. Δ. Σκανδάλης Δ/της Γεν. Νοσοκομείου Πρέβεζας, ο κ. Ε. Τσοβίλης εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Πρέβεζας, ο κ. Ν. Παππάς Πρ/νος Τμ. Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας, ο κ. Δημ. Κώτσης, αναπλ. Δ/ντής Δ/νσης Αστυνομίας Πρέβεζας,  ο κ. Αθ.  Μικρούλης  Δ/της Π.Υ. Ν. Πρέβεζας,  ο κ. Γ. Γκούμας Δ/της Π.Υ. Πρέβεζας,  ο κ.  Σωτ. Μπαλής  Υπ/της Π.Υ. Φιλιππιάδας, ο κ. Β. Γιάννος  Δ/της Π.Υ. Πάργας, ο κ. Θεοδ. Γκατζίνης, Υποπλοίαρχος Λ.Σ. από Λιμεναρχείο Πρέβεζας, ο κ. Θ. Μπόχτης από το Γρ.  Πολ. Προστ. Δ. Πάργας,  ο κ. Γρ. Ζαχαριάς Υπευθ. Γρ. Πολιτικής Προστασίας  Δ. Ζηρού, ο κ. Αθ. Ανωγιάτης Δ/ντης Τεχν. Υπηρεσίας Γ.Ν. Πρέβεζας, ο κ. Γ. Λογοθέτης  Πρ/νος Τ.Σ.Ε. της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πρέβεζας, η κα Α. Μέγα Αναπλ. Επιβλ. Λειτουργίας & Συντήρησης Υποθαλάσσιας Σήραγγας,  από τη ΛΕΚ Πρέβεζας ο Πρόεδρος κ. Β. Ράπτης  και το μέλος κ. Β. Γιαννούλης κ.α.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα