Παρασκευή, 03/05/2024 | 06:20

Σημαντική διάκριση μαθητών του 1ου Προτύπου γυμνασίου Πρέβεζας

497 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/11/2023, 1:13 μμ | 0 σχόλια

Δελτίο Τύπου για διάκριση μαθητών του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Πρέβεζας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) 2023

      Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, επιστημονικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έτος ίδρυσης το 1930, πραγματοποίησε το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 – 14:00 τη βράβευση των μαθητών και των μαθητριών από τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς Φυσικής της ΕΕΦ το 2023. Η ενθουσιώδης εκδήλωση απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο -παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες- Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας– ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη.

      Στα πλαίσια του 11ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής Γυμνασίου, στοχεύοντας στην επαφή της μαθητικής κοινότητας με προηγμένες επιστημονικές έννοιες και την ενσωμάτωσή της στην επιστημονική έρευνα, βραβεύθηκαν οι μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Πρέβεζας, Κωνσταντίνος Πάσχος και Κωνσταντίνος Νάσης, με το Β’ και Γ’ βραβείο αντίστοιχα. Στον εν λόγω Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου συμμετείχε μεγάλος αριθμός μαθητών απ’ όλη την Ελλάδα, από τους οποίους το 50% των διακριθέντων είναι μαθητές από τη Βόρεια Ελλάδα. Στο 10% των συμμετεχόντων μαθητών απονεμήθηκε βραβείο.

     Συγχαίρουμε τους μαθητές του σχολείου μας για την αξιοσημείωτη διάκρισή τους και τους ευχόμαστε η βράβευση τους αυτή να είναι η αρχή μιας λαμπρής πορείας στο χώρο των επιστημών.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα